Tijd voor vernieuwing

Gepubliceerd op: 23 januari 2020 12:00
Gewijzigd op: 23 januari 2020 11:31

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Mierlo-Hout, Voorpagina

Mierlo-Hout: Sommige zaken zijn voor de gemiddelde Mierlo-Houtenaar net zo vertrouwd als de zon die elke morgen weer opgaat. Dit gaat ook zeker op voor Slagerij Biermans. Al weer 65 jaar is deze vak slagerij een van de toonaangevende zaken in Mierlo-Hout en omgeving. In 1955 vestigde Harrie Biermans senior, uit het Limburgse Herkenbosch, zich samen met zijn echtgenote Greet op de Hoofdstraat in Mierlo-Hout. Hij nam de toenmalige slagerij van Van Eekeren over. In 1959 volgde de eerste grote verbouwing, Harrie was een van de eerste slagers, die in een uitgebreide koelvitrine zijn waren uitstalde, een unicum voor die tijd. Harrie en Greet bouwde dan ook aan een solide zaak die een goede groei doormaakte.

Inmiddels kwam zoon Jack Biermans ook in de zaak en op den duur nam hij deze slagerij samen met echtgenote Roswitha over. Dit was in 1985. In december 1986 verhuisde de slagerij naar het Winkelcentrum van Mierlo-Hout. Jack: ‘We zaten hier toch wat meer in het centrum, alhoewel het hemelsbreed maar 100 meter was.’ In september 2001 werd er verhuisd naar een tijdelijke noodvoorziening op het voormalige Janssen & Fritsenplein, omdat het complex waarin de winkel zat, helemaal gesloopt en opnieuw gebouwd werd. ‘Gelukkig, konden we na twee jaren weer terecht in onze gloednieuwe winkel aan het plein tegenover de kerk. Waar de zaken weer als vanouds gingen, onder andere door de van oudsher grote klantenkring voor de zelfgemaakte worst en het gehakt.’

Ook de werkruimtes in deze nieuwe slagerij zijn gemaakt voor de moderne tijd. Er werd met goed beveiligde machines gewerkt, in hygiënische ruimtes. Op de vraag of er in die 65 jaar iets veranderd is, antwoordt Jack, ‘Een groot verschil met vroeger is wel dat de klanten kleinere hoeveelheden bestellen, dit heeft natuurlijk vooral te maken met de kleinere gezinnen, en het veranderde eetpatroon van de consument, maar door ons bredere assortiment  is er voor elke klant wat wils.’ ‘Dagelijks door onszelf vers gemaakte producten.  Ook kant-en-klare maaltijden worden in deze speciaal ingerichte hoek te koop aangeboden,’ aldus Roswitha.

Sinds 1998 mag de slagerij zich Hofslager der Kluppels noemen, een titel die Jack zich ter harte neemt, door elk jaar weer op de Kluppelreceptie iedereen te voorzien van een hartig hapje. Jack en Roswitha zitten inmiddels ook alweer 35 jaar in het slagersvak en vinden dat de tijd is gekomen om het stokje over te dragen aan iemand anders. Op 22 februari gaan zij dan ook stoppen met de werkzaamheden en op 1 maart dragen zij de zaak over aan Vleeschmeester Ronnie van Os: een vertrouwde naam op een nieuwe locatie.

‘Wij willen onze klanten hartelijk danken voor het gestelde vertrouwen in ons de afgelopen jaren,’ Aldus Jack en Roswitha Biermans.


Dit nieuwsbericht is 1903 keer bekeken

X
X