Tijd voor iets anders

Gepubliceerd op: 11 oktober 2018 12:00
Gewijzigd op: 10 oktober 2018 13:20

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Gepubliceerd in: Mierlo-Hout, Voorpagina

Mierlo-Hout: ‘’Sinds september 2017 mag ik ook waarnemend pastoor van de Petrus parochie zijn: voor de plaatsen: Boekel, Uden, Volkel, Odiliapeel, Venhorst en Zeeland. Deze combinatie, Damiaan en Petrus is prima te doen. Echter, het bisdom heeft, in goed overleg, bepaald dat het goed zou zijn om mij als pastoor te benoemen van de Petrus parochie. De bisschop gunt iedere parochie een pastoor. Dit komt ook omdat de nu enige aanwezige kapelaan in Uden wordt overgeplaatst. U zult begrijpen dat ik niet meteen spontaan ja heb gezegd. Ik ben zo gehecht geraakt aan onze Damiaan parochie, aan de mensen en de streek. Het heeft mij slapeloze nachten bezorgd!

Ik ben héél graag hier in Helmond. Tóch heb ik ja gezegd tegen de bisschop om pastoor te worden van de Petrus parochie in Uden en omgeving. Deze periode, 1 februari 2019, beginnen echter 9 collega’s aan een nieuwe uitdaging. Onderlinge solidariteit vraagt mij daaraan mee te doen. Natuurlijk, het liefst was ik hier 75 jaar geworden, tegelijk gun ik de Damiaan parochie een goede toekomst!

Inziens gaat de parochie met de benoeming van pastoor Norbert Swagemakers een goede toekomst tegemoet! Met een gerust hart draag ik dan ook, begin volgend jaar, het pastoraat aan Norbert over. Het blijft een feit dat ik meer dan de helft van mijn levensjaren in Mierlo-Hout en Helmond heb mogen wonen en werken, veel fijne contacten opgebouwd die zeker in stand zullen blijven.

Tenslotte: tot februari 2019 werk ik gewoon door! Met plezier en priesterlijke vreugde gaan we samen t.z.t. de Advent, de Kersttijd en Oud en Nieuw vieren. Wel wil ik heel uitdrukkelijk mijn teamgenoten en het parochiebestuur, als ook alle naaste medewerkers én het bisdom en de bisschop nu al danken voor alles!’’

Met veel hartelijke groeten, John van de Laar, pastoor/deken.

(bron foto; Pastoor van de Laar)

Dit nieuwsbericht is 303 keer bekeken

X
X