Tiendas Diferentes krijgt voet aan de grond in Helmond

Gepubliceerd op: 24 juli 2018 9:14

Nieuwsbericht door: Christel Sanders

Centrum: Tiendas Diferentes begint meer voet aan de grond te krijgen in het centrum van Helmond. Steeds meer klanten weten de weg te vinden naar de winkel aan het Speelhuisboulevard, met unieke en originele cadeaus. Recent waren we nog te horen op Omroep Brabant om te vertellen over onze winkel, zo krijgen we ook bekendheid buiten Helmond

In de winkel zijn producten van verschillende ondernemers te koop. Die allemaal voldoen aan een van de 5 basisprincipes: FairTrade, duurzaam, handmade, recycle en/of biologisch Zo kunnen we een verrassend en bijzonder assortiment blijven bieden aan onze klanten aldus Jeanette Hendriks, eigenaresse van de winkel. Wij hebben handgemaakt en geglazuurd keramiek van een creatieve ondernemer uit Helmond, maar ook papiersnijkunst van een kunstenares uit de stad in ons assortiment en handgemaakte glaskralen en sieraden van een ondernemer uit Mierlo.
Een stichting uit Veghel met projecten in Nepal verkoopt handgemaakte sieraden en viltproducten uit Nepal in onze winkel De vintage liefhebbers kunnen bij ons terecht voor Perzische tapijtjes.
En ook aan de toeristen wordt gedacht: we verkopen streekproducten uit de Peel zoals jam en geweckte cakejes die met de hand worden gemaakt.

De FairTrade en duurzame producten in het assortiment zijn van Jeanette zelf. “We proberen regelmatig nieuwe artikelen aan het assortiment toe te voegen, zodat we steeds nieuwe klanten blijven trekken en bestaande klanten kunnen blijven verrassen”.

Zoals recentelijk echte ambachtelijk gemaakte Groninger mosterd, omdat ik zelf van oorsprong uit Groningen kom. Maar ook is een schoonmaakmiddelenlijn op basis van natuurlijke ingrediënten toegevoegd aan ons assortiment en we verkopen we ook chocola in 4 bijzondere smaken waarvan een deel van de verkoop bijdraagt aan een schaduwbomen project voor de cacaoboeren.

De klanten komen niet alleen naar de winkel voor een cadeau, maar ook voor het verhaal er achter. We merken steeds meer dat klanten het waarderen als je ze meer over het product kan vertellen dat ze willen kopen.
Zo kopen ze een cadeau met een verhaal en dat is natuurlijk veel leuker om aan iemand te geven.
We organiseren daarom ook regelmatig activiteiten in of bij de winkel om juist dat verhaal te kunnen vertellen. Op 26 augustus aanstaande , tijdens koopzondag, organiseren we een proeverij van streekproducten in onze winkel. Jam en andere handgemaakte lekkernijen uit de Peel kunnen dan geproefd en gekocht worden.

Dit nieuwsbericht is 658 keer bekeken

X
X