Theo Sieben live bij Omroep Helmond

Gepubliceerd op: 26 februari 2019 14:51

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Suytkade: Dinsdag 12 maart treedt de uit Asten afkomstige singer-songwriter Theo Sieben  op in grote zaal van de Cacaofabriek, waar een live opname gemaakt wordt voor Tegen de Stroom In, het wekelijkse cultuurprogramma van Omroep Helmond.  Aanvang van het concert: 21.30 uur; toegang gratis.

Theo Sieben is een veelgevraagd gitarist. Hij toerde met onder anderen Henny Vrienten, Douwe Bob, Niels Geusebroek, Bertolf en Ellen ten Damme. Sieben presenteerde eind vorig jaar zijn vierde album: ‘Market Meat’, een plaat met persoonlijke versies van country-blues, gospels en ballads.

In de zomer van 2017 speelde Theo Sieben op straat en de terrassen in Zeeland om nieuwe nummers uit te proberen. Dit resulteerde in het album ‘Market Meat’, waar twaalf van deze nummers op terecht zijn gekomen. De meeste nummers zijn gespeeld op National Resonator gitaren en enkele op een oude Oostblokgitaar, die na de opnamen is gekocht door Ry Cooder. Als rode draad loopt de klassieke blues door de cd met bewerkingen van nummers van onder meer Skip James, Robert Johnson, Mississippi Fred McDowell. Theo Sieben begrenst zich echter niet tot deze stijl en kijkt over de grens naar wat tegenwoordig rootsmuziek of americana wordt genoemd.

Theo Sieben heeft ‘Market Meat’ duidelijk met veel liefde voor de echte handgemaakte muziek gemaakt. Het zijn twaalf nummers van hoge kwaliteit en zouden door iedere fan van echte muziek gehoord moeten worden. De cd is voorlopig alleen digitaal verkrijgbaar.

Theo Sieben komt met zijn gitaren voor een intiem concert vanaf een klein podium voor het hoofdpodium naar de Cacaofabriek. Hij zit dan midden tussen het publiek. Mis het niet!

Het concert op 12 maart, dat deel uitmaakt van de reeks ‘Tegen de Stroom In Sessies’,  zal ruim een uur duren en het eerste deel wordt live uitgezonden in het wekelijkse cultuurprogramma van Omroep Helmond Tegen de Stroom In. Publiek kan het concert gratis bijwonen. Uw aanwezigheid wordt door de muzikant bijzonder op prijs gesteld. Graag tot dinsdag 12 maart, 21.30 uur in grote zaal van de Cacaofabriek.

Foto:  Theo Siebe (bron foto; Rijno Boon).


Dit nieuwsbericht is 354 keer bekeken

X
X