Thema avond, stemmen doe je zo

Gepubliceerd op: 5 maart 2021 9:55

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

HELMOND Woensdag 17 maart 2021 zijn de nationale verkiezingen. Veel mensen weten niet goed op wie ze willen stemmen. Of hoe je moet stemmen. En een stemwijzer invullen kan ook best ingewikkeld zijn. 

Zeker als je niet goed kan lezen of als je zwakbegaafd bent of een licht verstandelijke beperking hebt. Steunwiel organiseert daarom in samenwerking met de gemeente Helmond op 10 maart een avond om mensen te helpen een goede keuze te maken. Tijdens deze avond krijg je uitleg en opheldering over het stemmen zelf en het invullen van een stemwijzer. Daarnaast krijg je, als je wil, een pakket met informatie over de verkiezingen. Vanwege de coronamaatregelen wordt er een live-uitzending georganiseerd waar je je voor op kunt geven. Als je je hebt opgegeven, krijg uitleg hoe je de uitzending kunt zien. Tijdens de uitzending is het mogelijk om vragen te snellen als het te snel mocht gaan, je krijgt dan extra uitleg.

Hieronder alle gegevens nog eens op een rijtje: 

Wanneer: woensdag 10 maart 2021 van 20.00 tot 22.00 uur

Waar: online (Je krijgt meer informatie nadat je je hebt aangemeld.) 

Voor wie? De avond is speciaal bedoeld voor mensen met taalmoeilijkheden zoals zwakbegaafden of laaggeletterden, maar iedereen die moeite heeft met stemmen is welkom. Ons maakt het niet uit op wie je stemt, als je maar stemt! 

Wat gaan we doen? Je krijgt uitleg over het stemmen zelf en vrijwilligers van Steunwiel lezen de stellingen uit de stemwijzer op een begrijpelijke manier voor. Dan leggen we uit wat bedoeld wordt met de stellingen. Zo krijg je direct hulp bij het invullen van de stemwijzer. Houdt dus je laptop, tablet of je mobiel bij de hand waarop je zelf een online stemwijzer kunt invullen. 

Iets voor jou of iemand in je omgeving? Meld je dan aan door een mail te sturen naar: aanmelden@stemmendoejezo.nl 

Heb je vragen, mail dan naar team@steunwiel.com of bel naar 040 – 84 58 602. 

Steunwiel
Steunwiel is actief in Zuidoost-Brabant en komt op voor de belangen van mensen met zwakbegaafdheid of een licht verstandelijke beperking. Steunwiel praat niet alleen over deze mensen, Steunwiel bestaat uit mensen van deze groep. Steunwiel organiseert vaker cursussen en thema-avonden. De onderwerpen voor dit jaar zijn: EHBO, geldzaken en bewindvoering, verslaving, voeren van keukentafelgesprekken en een basistraining ervaringsdeskundigheid. Ook bieden wij verdiepingscursussen over zwakbegaafdheid en licht verstandelijke beperkingen voor mensen die werken met deze doelgroep. 

Kijk voor meer informatie of om je in te schrijven voor een van onze activiteiten op www.steunwiel.com

Steunwiel is onderdeel van Platform VG Zuidoost Brabant.


Dit nieuwsbericht is 109 keer bekeken

X
X