Theaterproject Waskracht verhuist naar 2021

Gepubliceerd op: 26 maart 2020 10:35

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond: Reizend theaterproject Waskracht ontkomt niet aan uitstel. Het project wordt verschoven naar 2021. De beperkende maatregelen rondom het Coronavirus maken samenkomen, repeteren, plannen en spelen tijdelijk onmogelijk. 

“We hebben de afgelopen week met het hele team verschillende scenario’s tegen het licht gehouden,” zegt initiatiefnemer Wim Peters. “We wilden Waskracht toch graag in 2020 door laten gaan, mogelijk in aangepaste vorm. Maar de aangescherpte maatregelen en de onzekerheden voor de komende maanden, maken die scenario’s niet haalbaar. Vandaar dat we het hele project overhevelen naar volgend jaar. Ook omdat we inmiddels met ruim vijftig mensen betrokken zijn bij Waskracht, in bestuur, organisatie, creatie, spelers, vrijwilligers, technici, musici, die allemaal de impact van Corona voelen in werk en leven. Deze mensen willen we graag voor Waskracht behouden. Ik ben er trots op dat iedereen volmondig ja heeft gezegd op een nieuwe start in 2021.”

Door de verschuiving van Waskracht heeft ook de organisatie van ‘n Ouwe Sok besloten de wereldrecordpoging te verzetten naar 2021. Organisator is Waskracht-teamlid en stadskunstenaar Tahné Kleijn: “Beide projecten versterken elkaar, daarom blijven we graag verbonden. We gaan de komende weken wel bekijken hoe we kinderen die onder de armoedegrens leven toch kunnen ondersteunen, ondanks de Coronacrisis. Dit is immers ons doel met ‘n Ouwe Sok.” Zowel ‘n Ouwe Sok als Waskracht zijn gebundeld onder de stichting Cultuur Verbindt Helmond. 

Wim Peters: “Ook met Waskracht hebben we een belangrijk doel voor ogen, namelijk alle wijken en bewoners van Helmond met elkaar verbinden, in alle openheid, zonder restricties. Dat zit er nu niet in. Maar niet getreurd. Volgend jaar komen we terug, sterker dan ooit!”


Dit nieuwsbericht is 118 keer bekeken

X
X