Terwijl de kater sliep live bij Omroep Helmond

Gepubliceerd op: 6 december 2019 12:14

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond: Dinsdag 10 december treedt het duo Terwijl de kater sliep op in de grote zaal van de Cacaofabriek, waar een live opname gemaakt wordt voor Tegen de Stroom In, het wekelijkse cultuurprogramma van Omroep Helmond.  Aanvang van het concert: 21.30 uur. 

Het lijkt een mooie traditie te worden: de laatste Tegen de Stroom In Sessie van het jaar met Helmonds talent. Na Brothers in Law met liederen van Tom Waits, Jan en Alleman (Jan Vriends en band met Nederlandstalige liedjes) en De Mannen van Achterom is het dit jaar de beurt aan Terwijl de kater sliep. Zij zorgen voor een sfeervolle muzikale afsluiting van 2019.

Het programma ‘Terwijl de kater sliep’ neemt het publiek anderhalf uur mee langs hoogtepunten uit de vaderlandse poëzie en de Nederlandse kleinkunst. Klassiekers als ‘Denkend aan Holland’ van Marsman of Vasalis’ ‘De idioot in het bad’ worden moeiteloos afgewisseld met kleinkunst van Bram Vermeulen of Toon Hermans. En ook werk van recentere datum wordt niet geschuwd.

‘Een feest van herkenning’, noemde een van de bezoekers een voorstelling onlangs.

De voorstelling begint altijd met een lied van drs. P. De titel van het programma (terwijl de kater sliep) komt uit het lied ‘De zusters Karamazov’ van drs. P.

Het concert op 10 december, dat deel uitmaakt van de reeks ‘Tegen de Stroom In Sessies’,  zal ruim een uur duren en het eerste deel wordt live uitgezonden in het wekelijkse cultuurprogramma van Omroep Helmond Tegen de Stroom In. Publiek kan het concert gratis bijwonen. Uw aanwezigheid wordt door de muzikanten bijzonder op prijs gesteld. Graag tot dinsdag 10 december, 21.30 uur in de grote zaal van de Cacaofabriek.

Otine van Erp en John van der Sanden. (Bron foto; Omroep Helmond).             


Dit nieuwsbericht is 197 keer bekeken

X
X