Terre des Hommes Helmond neemt afscheid van 28 jaar bestuurservaring!

Terre des Hommes Helmond neemt afscheid van 28 jaar bestuurservaring!
Gepubliceerd op: 9 juli 2021 9:27

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

HELMOND Terre des Hommes is al sinds 2007 in het centrum van Helmond actief als goede-doelen-winkel, die mooie gebruikte spullen van 1e kwaliteit verkoopt. De opbrengst van de winkel wordt gebruikt om projecten van Terre des Hommes te steunen tegen misbruik en uitbuiting van kinderen in de wereld.

Afgelopen week hebben de vrijwilligers van Terre des Hommes Helmond tijdens de jaarlijkse zomerbarbecue afscheid genomen van twee bestuursleden van het eerste uur, namelijk Wim Swinkels en Olav Notté. Beide heren moesten hun bestuursfunctie om statutaire redenen neerleggen, vanwege de landelijke eisen dat een bestuurslid maximaal 3 termijnen van 4 jaar mag aanblijven. En deze termijn was voor Wim en Olav ruimschoots verstreken.

Olav Notté was penningmeester vanaf de oprichting van deze goede-doelen-winkel in januari 2007 en heeft er in deze functie voor gezorgd dat Terre des Hommes Helmond jaarlijks een mooi bedrag kon schenken aan één van de projecten tegen kinderuitbuiting in onder andere Kenia, Thailand, Birma en India. Olav heeft zijn penningmeesterschap overgedragen aan zijn opvolger, Paul Pelzer, en laat bij zijn vertrek een organisatie achter die financieel gezond, solide, betrouwbaar en succesvol is in haar doelstellingen.

Wim Swinkels was al sinds 2007 lid van het stichtingsbestuur, waarvan hij al snel de voorzittersrol moest overnemen. In deze rol heeft hij leidinggegeven aan een mooie winkel met een fijn team en heel veel trouwe klanten. In zijn periode heeft hij ook 2x een verhuizing mogen aansturen, namelijk vanaf Markt 209 naar Markt 51A bij het toenmalige Speelhuis en daarna in 2018 naar de huidige locatie aan de Marktstraat 9, een intensieve periode met een positief resultaat.

De stichting gaat verder met een compleet bestuur, bestaande uit voorzitter Thea van Sambeeck, secretaris John Janssens, penningmeester Paul Pelzer en bestuursleden Anja Happé en
Hendrik Beks.

Vrijwilligers die afscheid nemen krijgen een waarde cheque van de winkel uitgereikt | F Terre des Hommes Helmond

In haar rol als nieuwe voorzitter heeft Thea van Sambeeck beide bestuursleden en overige vrijwilligers hartelijk bedankt voor hun jarenlange inzet. Omdat je als goede-doelen-organisatie, waarbij de inkomsten bestemd zijn voor projecten van Terre des Hommes, elkaar geen cadeaus geeft, werden ze verrast met een leuke cadeaucheque van de eigen winkel.

Daarna was het tijd om de vrijwilligers te huldigen die een bronzen of zilveren speld in de vorm van een druppel kregen uitgereikt, voor resp. 5 of 10 jaar vrijwilligerswerk bij de Terre des Hommes-winkel. Vrijwilligers zijn onmisbaar in de organisatie, omdat zij het gehele jaar door, 6 dagen per week, de winkel draaiende houden, klanten ontvangen en alle spulletjes, die geschonken worden door mensen uit Helmond en omgeving, weer een nieuwe bestemming geven. En natuurlijk niet te vergeten daarmee ieder jaar weer een mooie opbrengst realiseren, voor een project dat door henzelf is uitgekozen. Hulde en dank voor deze trouwe medewerkers, die hopelijk nog lange tijd bij Terre des Hommes werkzaam zullen blijven.

Vrijwilligers die afscheid nemen krijgen een waarde cheque van de winkel uitgereikt | F Terre des Hommes Helmond Terre des Hommes Helmond neemt afscheid van 28 jaar bestuurservaring!


Meer informatie? Tdh.helmond@outlook.com, telefoon 06 – 41 61 17 47.


Dit nieuwsbericht is 340 keer bekeken

X
X