Tentoonstelling In Talloze Aktes toch nog open tot 4 juli

Tentoonstelling In Talloze Aktes toch nog open tot 4 juli
Gepubliceerd op: 11 juni 2021 13:00
Gewijzigd op: 11 juni 2021 9:34

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Gepubliceerd in: Suytkade, Voorpagina

HELMOND En dat hadden we bijna niet meer durven dromen! Gelukkig kan iedereen tot 4 juli alsnog terecht bij deze prachtige expositie die al maanden op publiek wacht. Namens onszelf en de kunstenaars hopen we dat jullie ervan zullen genieten.Houd voor de actuele stand van zaken en corona maatregelen onze website in de gaten.

Tentoonstelling In Talloze Aktes
Wat gebeurt er als je de twee werelden van beeldende kunst en theater dichter naar elkaar toe schuift, zodat ze gaan overlappen? Die overlap is er vanzelf al, bijvoorbeeld in de gelijkenis tussen de vormgeving van een theaterstuk (decors, rekwisieten, kleding) en een installatie in een kunstruimte waar je als bezoeker in kan stappen of doorheen kan lopen. Maar in dit grensgebied tussen twee werelden is nog veel meer te ontdekken. Vier kunstenaars nemen je mee op avontuur in hun tentoonstelling In Talloze Aktes: Maurice Bogaert, Roos van Haaften, Peter de Kimpe en Jan Klatter. Ze laten elk hun eigen werk zien, maar de tentoonstelling is een totaalervaring: door de kruisbestuiving vervagen ook de grenzen tussen hun werk.

Roos van Haaften (1983) maakt installaties met reflecties en schaduw. Daarbij maakt ze gebruik van onder meer spiegels, glas en gevonden objecten. Ze is gefascineerd door wat er gebeurt als tastbare objecten door belichting worden getransformeerd tot een schaduwbeeld. Sommige werken komen op locatie tot stand als ruimtevullende installaties, andere zijn kleine, intieme werken aan de muur.

Maurice Bogaert (1975) laat architectuur, film, tekst en beeldende kunst samenkomen in totaalbeleving. Soms zijn dat grote installaties waar je doorheen kan lopen, soms juist heel kleine schaalmodellen. Daarbij vertaalt hij de technieken van film, met belichting, montage en camerabeweging, naar een fysieke ruimte.

Peter de Kimpe (1951) werkt als ontwerper voor theatergezelschappen in Nederland, België en de Verenigde Staten. Ook maakt hij tentoonstellingsontwerpen voor onder andere het Van Goghmuseum en het Groninger Museum. In 2007 richtte hij de opleiding Scenografie op aan de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam, waar hij tot 2017 aan verbonden bleef.

Jan Klatter (1948) maakte ontwerpen voor diverse theatergezelschappen, waaronder Onafhankelijk Toneel, Stadstheater Stockholm en Toneelgroep Amsterdam. Hij doceerde aan de opleiding Scenografie van de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam. Als beeldend kunstenaar maakt hij onder meer sculpturale installaties, veelal van hout, gebaseerd op foto’s van ruimtes en objecten.

Met dank aan Cultuurmakersfonds

Tentoonstelling In Talloze Aktes toch nog open tot 4 juli

Dit nieuwsbericht is 329 keer bekeken

X
X