Techlab Digiwijs: Portret voor de Koning

Techlab Digiwijs: Portret voor de Koning
Gepubliceerd op: 1 april 2021 13:30
Gewijzigd op: 1 april 2021 16:28

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

HELMOND De koning is op 27 april jarig en bij een verjaardag horen cadeautjes. Daarom staat TechLab Digiwijs van Bibliotheek Helmond-Peel op woensdagmiddag 7 en 21 april in het teken van ‘Portret voor de Koning’. We gaan online aan de slag met verschillende creatieve manieren om een portret te maken via Microsoft Officeprogramma’s.

Je kunt denken aan pixelart in Excel, een collage in PowerPoint, een kubistisch portret in Word of misschien wel een combinatie van verschillende technieken. In de eerste workshop van 7 april laten we zien welke programma’s je kunt gebruiken en oefenen we samen om te ontdekken welke techniek jouw voorkeur heeft.

In de tweede workshop van 21 april werk je verder aan je eigen kunstwerk, kun je elkaar inspireren en helpen we als je er even niet meer uit komt. Aan het einde van de tweede bijeenkomst mag je het eindresultaat met de groep delen en bespreken we hoe het portret bij de koning terecht komt.

De 2 workshops worden online via Teams gegeven. Ze zijn geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en we werken in de programma’s van Microsoft Office. Gratis deelname na aanmelding.
Inschrijven kan via: www.bibliotheekhelmondpeel.nl/activiteiten

Het TechLab van de Bibliotheek Helmond-Peel organiseert (na)schoolse activiteiten voor kinderen in de leeftijd van 7 tot en met 14 jaar. Er zijn TechLab expedities, de TechLab club op zaterdag en op woensdagmiddag is er de TechLab Skoolzone en Digiwijs. Ook Coderdojo Helmond organiseert haar bijeenkomsten in het TechLab in de Bibliotheek aan de Watermolenwal. Vanwege de lockdown organiseert het TechLab de activiteiten momenteel online.


Dit nieuwsbericht is 287 keer bekeken

X
X