TechLab Club: ontdek techniek op zaterdagmiddag!

TechLab Club techniek op zaterdagmiddag Dutch Technology Week
Gepubliceerd op: 9 mei 2021 10:00
Gewijzigd op: 6 mei 2021 10:34

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

6 Zaterdagen aan de slag rondom de Dutch Technology Week

HELMOND Op 15 mei start de 3e TechLab Club voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar vanuit het TechLab in Bibliotheek Helmond. Nu de Bibliotheek vanwege de lockdown gesloten is, gaat de start online plaatsvinden. Zodra fysieke workshops weer mogelijk zijn, gaan de workshops weer door in de bieb. In deze reeks sluiten we aan bij de DTW (Dutch Technology Week) en gaan we technische bedrijven in een doosje doen.

TechLab Club
Als je lid wordt van de TechLab Club ga je 6 weken op zaterdagmiddag (online) naar de Bibliotheek. De begeleiding is in handen van 'Technauten', experts op het gebied van maaktechnieken. Elke zes weken staat één thema centraal. Van 31 mei tot en met 5 juni vindt de tiende editie van de Dutch Technology Week (DTW) plaats. Tijdens de DTW staan de meest wonderlijke en innovatieve technologieverhalen centraal. Jij kunt ook meedoen bij de TechLab Club van de Bibliotheek Helmond-Peel! We dagen je uit om een technisch bedrijf uit de regio in een doosje te stoppen. Je maakt zo op een creatieve manier kennis met techniek. De jonge deelnemers gaan vooral veel zelf doen. Vooraf zorgt het TechLab ervoor dat alle benodigde informatie en materialen aanwezig zijn om veilig mee te kunnen doen vanaf thuis. Zodra het weer kan gaan de clubdagen verder in het TechLab in Bibliotheek Helmond.

De zes aansluitende zaterdagmiddagen zijn op 15, 22 en 29 mei en 5, 12 en 19 juni, steeds van 14.00-15.30 uur. Meedoen kost € 15,- voor zes keer, vooraf aanmelden is noodzakelijk. Er kunnen maximaal 16 kinderen deelnemen.

Andere online activiteiten van het TechLab
In mei gaan we bij TechLab Digiwijs ook online aan de slag: in 2 middagen gaan we samen ontdekken hoe je in PowerPoint een escaperoompuzzel kunt maken. We gaan in verschillende stappen kijken wat voor escaperoom je wilt maken en hoe deze er uit moet zien. Het is handig als je al ooit met PowerPoint gewerkt hebt. Voor kinderen vanaf 8 jaar. Deelname is gratis. Ook worden er online spreekuren georganiseerd voor de jeugd waar ze met vragen terecht kunnen over werkstuk, spreekbeurt of boekbespreking. Alle informatie en aanmelden via www.bibliotheekhelmondpeel.nl/techlab

Het TechLab van de Bibliotheek Helmond-Peel organiseert (na)schoolse activiteiten voor kinderen in de leeftijd van 7 tot en met 14 jaar. Er zijn TechLab expedities, de TechLab Club op zaterdag en op woensdagmiddag is er de TechLab Skoolzone en Digiwijs. Ook Coderdojo Helmond organiseert haar bijeenkomsten in het TechLab in de Bibliotheek aan de Watermolenwal.


Dit nieuwsbericht is 3613 keer bekeken