Taxibedrijf Van der Zanden neemt failliete Martax over

Gepubliceerd op: 9 februari 2018 11:30
Gewijzigd op: 8 februari 2018 13:47

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

HELMOND - Het vorige week door de rechtbank in Den Bosch failliet verklaarde taxibedrijf Martax zal géén doorstart maken. Het Helmondse taxibedrijf Van der Zanden neemt het bedrijf van de stadsgenoot over. Directeur Richard Cox blijkt achteraf bij de curator het hoogste bod neergelegd te hebben.

“Daar zijn we natuurlijk zeer tevreden over,” luidt de eerste reactie van Cox die het 65 jaar oude bedrijf precies een kwart eeuw geleden van zijn schoonvader overnam. “Nadat op een gegeven ogenblik de geruchten de ronde deden dat het minder ging bij Martax, hebben we steeds goed opgelet en op het juiste moment accuraat gehandeld.”

Taxibedrijf Van der Zanden (gespecialiseerd in onder andere taxi-, zittend-, zakelijk-, rolstoel-, leerlingen- , groeps-, luchthavenvervoer en 55+ kortingstaxi) neemt voor alle duidelijkheid niet de chauffeurs maar alleen de goodwill zoals contracten en klantenbestanden van Martax over.

“Het was ons ook meer te doen om de naam. Martax is een samensmelting van de firma's Martax en Vertax, en vooral de laatste is van oudsher een begrip in Helmond. Dat zit nu voortaan allemaal onder één dak aan de Duizeldonksestraat 1c,” aldus Cox die een paar dagen na de overname al een groei in het aantal ritten ziet.
Door de goodwill blijven de telefoonnummers 0492-534499 en 0492-543000 van Martax en Vertax alsmede het nummer van Van der Zanden 0492-511517 gewoon bereikbaar.

Drukkere tijden voor taxibedrijf Van der Zanden betekent niet dat de klant de dupe gaat worden. “Integendeel,” zegt Cox resoluut. “Meer ritten betekent dat je op logistiek gebied de ritten efficiënter ritten kan gaan indelen. Resultaat: mindere, kortere of nagenoeg geen wachttijden. Ik voorzie dan ook geen problemen voor de oud-Martax klanten die op vaste tijden gebracht of gehaald moeten worden

De overname van Martax is niet het enige wapenfeit wat de Helmondse taxiwereld te wachten staat. Cox tot slot: “Door de crisis zijn we even tegengehouden. Maar we hebben plannen.
Echt veel plannen waaronder het behalen van het IS0 9001 en het KIWA certificaat.
Voor taxibedrijf Van der Zanden is nu de tijd rijp om daadwerkelijk door te pakken.”

Dit nieuwsbericht is 1315 keer bekeken