Taxatiemiddag in het Golden Tulip Hotel West Ende

Taxatiemiddag in het Golden Tulip Hotel West Ende
Gepubliceerd op: 26 november 2021 9:25

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

CENTRUM Op dinsdag 7 december vindt er een taxatiemiddag plaats in het Golden Tulip Hotel West Ende in Helmond. Taxateur Arie Molendijk taxeert daar uw oude boeken zoals oude (staten)bijbels, atlassen, geïllustreerde werken en reisboeken, handschriften, oude brieven, foto’s, ansichtkaarten en prenten.

De in den lande bekende taxateur werkt al jaren samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere bibliotheken en overheidsinstellingen. Regelmatig wordt hij gevraagd bibliotheken te taxeren voorafgaand aan een veiling.

Molendijk: “De taxaties die ik verricht, zijn zo mogelijk gebaseerd op recente opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op veilingen. De taxaties vinden alleen plaats op mijn taxatiedagen, dus niet via foto’s, telefoon of per e-mail.”

De kosten voor een taxatie zijn vijf euro voor één tot ongeveer tien boeken of seriewerken. De taxatiekosten van grotere collecties/bibliotheken, die meer tijd in beslag nemen, variëren van 25 tot vijftig euro. “U krijgt altijd alle aandacht en uitleg. Een taxatierapport is zo nodig ook mogelijk, maar alleen voor waardevolle boeken met een waarde vanaf tweehonderd euro en tegen een van tevoren afgesproken tarief.”

Bezoekers zijn van harte welkom en worden vriendelijk ontvangen in het restaurant van het hotel, Steenweg 1, op dinsdag 7 december van 14.00 tot 16.30 uur. Vrije inloop zonder afspraak.

Taxatiemiddag in het Golden Tulip Hotel West EndeArie Molendijk | F Molendijk Boeken


Voor meer Informatie: www.molendijkboeken.nl.


Dit nieuwsbericht is 399 keer bekeken

X
X