TaekwonDo Open Dutch Championships 2020

Gepubliceerd op: 22 januari 2020 12:05

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond: De internationale top is aanwezig tijdens het Open Dutch Taekwon-Do toernooi in Sporthal Suytkade. Zaterdag 25 januari maken 695 taekwondoka’s uit 23 landen hun opwachting in Helmond.

De Open Dutch 2020 wordt door veel deelnemers aangegrepen als voorbereiding op de Europese Kampioenschappen in april in het Slowaakse Bratislava. Naast de internationale top zal daarom ook de gehele Nederlandse selectie van ITF-Nederland (International TaekwonDo Federation) zijn opwachting maken.

Sterk deelnemersveld
Taekwondoka’s uit traditioneel sterke landen als Noorwegen en Oekraïne zijn vertegenwoordigd op de Open Dutch. Deelnemers die hier goed presteren zijn potentiële kandidaten voor een Europese titel of wereldtitel. Uit het deelnemersveld van het evenement in 2019 kwamen later dat jaar 13 Europees kampioenen en 11 wereldkampioenen voort.
 
Tuls en sparring
Op 10 matten wordt competitie bedreven in de onderdelen ‘tuls’ en ‘sparring’. Bij ‘tuls’ worden vastgelegde bewegingspatronen getoond, waarin souplesse, kracht en focus bij elkaar komen. De taekwondoka’s laten al naar gelang hun graad, van groene slip tot 6e Dan,
hun vaardigheden zien. Elke klasse levert een kampioen op.
In het onderdeel ‘sparring’ staan 2 tegenstanders met vergelijkbare graad tegenover elkaar op de mat. Zij bekampen elkaar met de voet en de vuist in een gevecht dat één winnaar oplevert.

Ervaren organisatie
Voor de 16e keer is de organisatie in handen van Difesa Sports uit Helmond, onder leiding van Sajun (Master) Willy van de Mortel, coach van het Noorse Taekwondo team en internationaal bekend in de Taekwondo wereld. Het omvangrijke deelnemersveld, uit onder andere Ierland, Oekraïne, Noorwegen en Spanje, wordt door 200 coaches begeleid en door 70 scheidsrechters beoordeeld op hun prestaties. Vele 10-tallen vrijwilligers ondersteunen de organisatie om het toernooi tot een goed einde te brengen.

Het TaekwonDo Open Dutch 2020 vindt plaats op zaterdag 25 januari in Sporthal Suytkade, Scheepboulevard 2 in Helmond. Aanvang 9:30 tot 18:00. Entree €5,00.

Over Difesa Sports
Difesa Sports is een sportschool die lessen geeft in weerbaarheid, omgaan met agressie en gevaar beheersing. Naast Taekwon-Do en Krav Maga trainingen geven zij ook specialistisch advies en training aan overheidsinstellingen, de zorgsector, het onderwijs en het bedrijfsleven. De lessen bij Difesa Sports worden verzorgd door ervaren, kwalitatief hoogstaande en gecertificeerde instructeurs. Alle instructeurs zijn zeer ervaren op het gebied van wedstrijd Taekwon-Do en hebben deelgenomen (of nemen nog steeds deel) aan Nederlandse, Europese en Wereld Kampioenschappen.

(Bron foto: Difesa Sports)


Dit nieuwsbericht is 692 keer bekeken

X
X