Succesvolle show en zwetsavond

Gepubliceerd op: 9 februari 2018 14:00
Gewijzigd op: 9 februari 2018 10:32

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Mierlo-Hout, Voorpagina

Mierlo-Hout: In een volle zaal van Woonzorgcentrum Savant Alphonsus was het op dinsdag 6 februari weer volop genieten geblazen bij de show en zwetsavond van de Kwietkedieten.

Om half acht opende voorzitter Ciska Nabuurs van de Kwietkedieten met een hartelijk welkom en de wens voor een gezellige avond het avondvullend programma. Door presentator Marc van de Vorst werd vervolgens onder muzikale begeleiding van het bekende orkest Hell und Munte en de dansmarietjes van de Houtse Kluppels de binnenkomst ingeluid van de Houtse carnavalsverenigingen CV de Kwietkedieten – CV de Houtse Kluppels en CV 't Barrierke.
Na de gebruikelijke uitreiking van de onderlinge onderscheidingen werd het podium vrij gemaakt voor de dansmarietjes der Houtse Kluppels. Met een wervelend optreden toonde zij wat met vele uren training bereikt kan worden. Een daverend applaus vanuit de zaal was hier zeker dan ook op zijn plaats. Vervolgens was het de beurt aan de eerste kletser van de avond Frans Bevers als Ciske de S.R.V. ondernemer. Met zijn vol humor geplaatste belevenissen met zijn klanten in zijn S.R.V.-wagen wist hij de lachspieren in de zaal volop in beweging te brengen. Na het hilarisch optreden van Ciske toonde het programma het optreden van de overbeken- de amusementgroep ZEMAC. Met hun bekende sfeervolle liederen – woordspelingen en schlagersmedly wisten zij de handjes in de zaal op elkaar te brengen.

Daarna was het de beurt aan de finalist van het Keiebijters kletstoernooi Rob Scheepers in zijn rol als Theo van de thuiszorg. Met de nodige humor wist hij de zorg voor ouderen naar voren te brengen. Veel mensen in de zaal herkende de geschetste euvelen als parkinson en dementie. Vooral zijn thuiszorg voor Mevr. DEMENT kreeg veel bijval en enthousiaste reacties. Dat Helmond rijk is aan voortreffelijke amusementgroepen bewijst het optreden van de Keiegalmers. Met hun op de stad Helmond gerichte liederen zetten zij de zaal op hun kop met een polonaise. Een prestatie op zich gezien de gemiddelde leeftijd.

Als derde en laatste kletser werd de ton in gereedheid gebracht voor Jan Strik. Ondanks het late uur wist hij met zijn soms op het randje gemaakte gedichten en anekdotes de zaal aan zijn lippen te krijgen. Lachsalvo's alom. Met een knallend muzikaal brengend einde aan de avond door Hell und Munte kan teruggezien worden op een geslaagde en tevreden show en zwetsavond 2018 met dank aan de organisatie en vrijwilligers.

Dit nieuwsbericht is 594 keer bekeken

X
X