Studenten van Bouw Infra Mensen Mierlo en ROC Ter AA zijn klaar voor de EuroSkills in Boedapest

Gepubliceerd op: 25 september 2018 15:30
Gewijzigd op: 25 september 2018 14:55

Nieuwsbericht door: Christel Sanders

Helmond: De Nationaal kampioen Metselen Tim Klessens uit Someren en de Nationaal kampioen Tegelzetten Toon Hesius uit Lierop vertrekken samen met Nationaal Kampioen ICT Beheerder Luuk Isbouts op 24 september naar de EuroSkills 2018. De Europese kampioenschappen voor jonge vakmensen (mbo-ers) vinden dit jaar plaats van 24 tot en met 28 september in Boedapest, Hongarije.

Alle deelnemers van Team NL zijn geselecteerd tijdens diverse voorrondes, kwalificaties en de nationale finales van de mbo vakwedstrijden Skills Heroes.

Toppers uit de regio

Luuk Isbouts (20) komt uit Asten. Inmiddels is hij afgestudeerd aan het ICT College van ROC Ter AA. Tijdens de wedstrijd ICT-beheer gaat het om het ontwerpen, plannen en implementeren van een ICT infrastructuur. Dit houdt in het inrichten van servers en specifieke werkplekken, inclusief apparatuur zoals (Mobiele/VoIP) telefoons, tablets, thin clients en werkstations.
Verder het ondersteunen van gebruikers en het organiseren van een service desk. De Nationaal kampioen over zijn werk: “Wat mijn vak zo mooi maakt, is dat het elke dag anders is. Iedere klant heeft zijn of haar eigen netwerk. Zo blijf je jezelf voortdurend verdiepen in de verschillende mogelijkheden. “

Tim Klessens is 19 jaar en komt uit Someren, Toon Hesius is 19 jaar en komt uit Lierop. Beiden volgen hun opleiding bij Bouw Infra Mensen Mierlo en de Bouw & Design afdeling van ROC Ter AA in Mierlo. De opleiding in Mierlo levert bij EuroSkills en WorldSkills al zeven jaar opeenvolgend een Nationaal kampioen af. “Voor onze instructeurs, voor de docenten van het ROC Ter AA en voor onze lidbedrijven is hun deelname uiteraard een enorm compliment.
Met z’n allen halen we het talent van de leerlingen naar boven. Iets om trots op te zijn!” zegt coördinator en instructeur metselen en tegelzetten Marcel van den Berkmortel. Tim en Toon oefenden in Mierlo allebei 250 uur met de opdracht die ze straks in Boedapest te wachten staat. Vlak voordat ze daar aan de slag gaan ontvangen ze een nieuwe opdracht die voor 30% is gewijzigd. “Tim en Toon zijn allebei toppers die in de praktijk hebben bewezen dat ze de gevraagde vaardigheden beheersen. Als ze het net zo goed doen als tijdens de Nederlandse Kampioenschappen, dan zien we ze straks allebei op het podium.”

Euroskills: 530 kandidaten

In Boedapest strijden 530 kandidaten uit 28 landen in 34 beroepen voor een plek op het erepodium. Nederland doet mee aan 27 wedstrijden met 31 deelnemers. De deelnemers zijn niet ouder dan 25 jaar. De leden van TeamNL vertrekken 24 september naar Boedapest.
Vertegenwoordigers van de opleidingen, leerbedrijven, familie en vrienden gaan mee voor support. In de regio werd enorm meegeleefd met de nationale wedstrijden en de verwachting bij de opleidingen is dat ook bij de EuroSkills de kandidaten goed gevolgd worden via facebook, twitter, instagram en linkedin. De prijsuitreiking is op 29 september vanaf 19:00 uur en zal live te volgen zijn.

Meer informatie is te vinden op www.euroskills2018.com, www.bouwmensen.nl/vestigingen/mierlo en www.rocteraa.nl

Dit nieuwsbericht is 543 keer bekeken

X
X