Ons Marij vertelt: Stijn keibedankt

column marij
Gepubliceerd op: 14 mei 2021 14:30
Gewijzigd op: 14 mei 2021 15:11

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

Wie kent hem niet, DE keeper van Helmond sport: Stijn van Gassel. Hij is nog maar even keeper bij HS want na 8 jaar HS gaat Stijn volgend seizoen vertrekken naar Excelsior Rotterdam. En wat jullie misschien nog niet wisten: Stijn is echt menne favoriet bij HS. En niet alleen als keeper, wat hij keigoed doet, maar ook zeker als mens en dat is niet alleen bij men, maar Stijn is van veul supporters en sponsors dun favoriet. Een open, sociale, leuke jongen is Stijn, altijd in voor een praatje met de fans. Ja en niet vur het een of ander, hij ziet er ook keigoed uit, het oog wil ook wat.

Afgelopen dinsdag ben ik naar Helmond Sport gegaan vur een interview met Stijn à la Marij. Ik had Wim van den Broek gevraagd om mee te gaan om mooie foto’s te maken, wat volgens men keigoed gelukt is. Die credits zijn dus voor Wim, keibedankt voor meer als 100 foto’s. 

Wie is Stijn?

Stijn is 24 jaar en komt uit Ysselsteyn. In 2014 is hij naar Helmond Sport gekomen vanuit SV Venray. Hij maakte op 22 april 2016 zijn debuut in het eerste van HS tegen TOP Oss. Stijn is, zoals ze dat noemen, een marathonkeeper en mist bijna nooit een wedstrijd. 157 wedstrijden heeft hij voor Helmond Sport gekeept. De afgelopen 3 jaar dat ik regelmatig naar HS ga en zo mee en dan met de supportersclub een uitwedstrijd bezoek, ben ik Stijn heel erg gaan waarderen. Altijd na afloop even langs de fans, op het supportersfeest is Stijn tot het laatst van de partij, waar andere spelers zich een uurtje laten zien. Hij maakt met iedereen een praatje en doet de tent mee op slot, dat wordt gewaardeerd. 

Wie is Stijn volgens Stijn zelf? 

Keeper van Helmond Sport. Een dorpsjongen uit Ysselsteyn die Helmonder is geworden. Zijn moeder wist al toen Stijn nog in haar buik zat, dat hij voetballer zou worden. Keepen is hem met de paplepel ingegeven, want ook zijn vader was keeper. Het lievelingseten van Stijn is spinaziestamp met verse worst en daar drinkt hij graag spa rood bij en dan ijskoud. Alcohol is niet Stijn zijn ding.

Wie gaat hij het meeste missen bij HS?

Iedereen die hier werkt, van het kantoor tot de staf, echt iedereen en zeker ook Nicole van de Meulenhof. 

Wie zijn de belangrijkste personen binnen je voetbalomgeving?

Sam Strijbosch heb ik heel veel aan gehad en nog steeds, het is een goede vriend van me. Ook Rijn van Duijnhoven en Roy Hendriksen waren belangrijk voor me. Aan Mario Verlijsdonk heb ik uiteindelijk te danken dat ik bij Helmond Sport ben gekomen.

Wat vind Stijn de mooiste wedstrijd bij HS?

Dat is zijn debuut tegen TOP Oss, maar ook de playoffs behoren tot de mooiste wedstrijden. Zijn favoriete keeper is Marc-André ter Stegen bij Barcelona, daar zou hij wel eens een dagje mee op willen trekken. 

Stijn zijn sterke punt is dat hij een allround keeper is. Meevoetballen vind hij heel belangrijk, maar ook op de lijn staat hij zijn mannetje. Hij is een teamspeler, zijn zwakke punt vindt hij: hij moet wat meer aan zichzelf gaan denken, vergeet zichzelf wel eens.

Als ik Stijn vraag van welke trainer hij het meest geleerd heeft, hoeft ie niet lang na te denken. Hij heeft van elke trainer wel iets meegekregen, wat zijn carrière goed heeft gedaan. Bovenaan zijn bucketlist staat dat hij graag parachute zou willen springen, helaas gaat dat niet want het risico is te groot. Misschien ooit als hij met voetbalpensioen gaat. 

Wat muziek betreft, luistert hij graag naar allerlei muziek. Van Nederlandstalig tot R&B, hiphop, echt van alles. Op tv kijkt hij natuurlijk veel sport, maar wat hij ook graag kijkt, is samen met zijn vriendin Netflix-series.

De moeilijkste tegenstander dit seizoen waren voor Stijn Cambuur en Go-Ahead Eagles. 

Wat ga je missen van Helmond Sport?

De warmte hier, we zijn een fijne familie, het is een thuisgevoel dat zal echt wel wennen worden bij Excelsior. 

Mijn vraag wie komend seizoen bij HS veel van zich laat zien, van wie moeten we veel verwachten? Dat vind hij moeilijk, want er zijn aardig wat jongens die op het moment grote stappen maken, maar natuurlijk moet hij van mij 1 naam noemen. Oke, Lance van Duijvestijn, daar verwacht hij veel van, die heeft ook al veel laten zien dit seizoen.

Stijn vind het verschrikkelijk om zonder publiek te moeten spelen, het is een extra steuntje in de rug als supporters aanwezig zijn, je mist ze echt. 

Mooiste stadion van Nederland vind hij dat van Twente. 

Een leven zonder voetbal is klote en saai oftewel geen leven vind hij. 

De mooiste voetbalwedstrijd die hij ooit heeft gezien, is de kampioenswedstrijd Barcelona tegen Deportivo La Coruña, daar was hij zelf bij als 14-jarige jongen. Het was de wow-factor. 

Zijn ambities bij Excelsior zijn natuurlijk dat ze bovenin gaan spelen en uiteindelijk promoveren naar de eredivisie.

Wat zou je nog tegen alle supporters en Helmonders willen zeggen, Stijn? 

Helmond is een geweldige stad en is ook mijn stad geworden. Grote smoel en ginne skrik, ik hou dervan. Iedereen heel erg bedankt voor de geweldig mooie jaren bij Helmond Sport. Ik ga Helmond Sport en alle mensen hier zeker missen.

Dan heb ik nog een laatste vraag vur Stijn: Vur welke club bende gai, Stijn? 

Hij lacht en antwoord: “Tuurlijk vur Helmond Sport”. Dat was het enige juiste antwoord. Ik wil jou heel erg bedanken Stijn, voor dit interview en gewoon voor wie je bent.

Een dorpsjongen uit Ysselsteyn die via Helmond weer een stapje hoger gaat naar Rotterdam en ik hoop dat je steeds hoger op die ladder gaat komen. Het is moeilijk voor ons om je te zien vertrekken, maar we gunnen het je van harte. Ik weet zeker dat je het kunt en hoop je in de toekomst nog regelmatig tegen te komen. Veel succes Bij Excelsior Rotterdam. In ieder geval neem je wel de kleuren van Helmond Sport mee, daar hoef je dus niet aan te wennen. 

Zet hem op 💪

Bedankt 

Ons Marij vertelt

Dit nieuwsbericht is 426 keer bekeken

X
X