Stijgend aantal bezoeken aan musea binnen Museumkring Peelland in 2017

Gepubliceerd op: 12 januari 2018 12:40
Gewijzigd op: 1 februari 2018 9:50

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

Helmond: De musea binnen Museumkring Peelland mochten het afgelopen jaar ruim 250-duizend bezoekers ontvangen, waaronder een opvallend aantal buitenlandse gasten.
Telde de musea in 2016 nog z’n 220.000 bezoekers, het afgelopen jaar waren dat er z’n 30.000 meer.


De meeste bezoekers kwamen uit Zuid-oost-Brabant, maar het aantal bezoekers uit de rest van de provincie en Nederland groeit als resultaat van deelname aan nationale campagnes. Verschillende musea zijn aangesloten bij de Museumkaart, maar ook deelname aan bijvoorbeeld deelname aan Buscontact laat het aantal bezoekers groeien.


Grootste publiekstrekker binnen de museumkring was Museum Helmond die goed was voor 52.000 bezoekers. De locatie Kasteel was een tijd gesloten i.v.m. sanering en nieuwe inrichting en opende eind 2016 opnieuw haar deuren. De toename van het bezoekersaantal kan te maken kan hebben met een goed tentoonstellingsprogramma over Vlisco en fotografie McCurry en het nieuwe kasteelverhaal.
De zes Helmondse musea trokken samen ongeveer 85.000 bezoekers.


De musea in de gemeente Deurne waren goed voor 65.000 bezoekers terwijl Museum Klok en Peel in Asten 43.000 gasten mocht ontvangen. Dit museum is dan ook opnieuw gekozen tot Beste Uitje van Brabant. Ook het Boerenbondsmuseum in Gemert, eveneens kandidaat voor deze titel, trok afgelopen jaar 45.000 bezoekers.


Meer dan de helft van de musea hebben cultuurhistorie als centrale thema, deze trokken dan ook tweederde van het aantal bezoekers. Belangrijke publiekstrekkers vormden tijdelijke tentoonstellingen, thema-activiteiten maar ook de verschillende onderwijsprojecten.

Dit nieuwsbericht is 604 keer bekeken

X
X