Stichting Taxus Taxi zamelt ruim 4.360 chemokuren in!

Stichting Taxus Taxi zamelt ruim 4.360 chemokuren in!
Gepubliceerd op: 2 september 2021 12:10

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

HELMOND Dit jaar heeft Stichting Taxus Taxi samen met de vele donateurs en partners een record hoeveelheid taxussnoeisel ingezameld. Het ambitieuze doel voor 2021 was vastgesteld op 425.000 kilo, maar door de toewijding van alle donateurs is het gelukt om ruim 480.000 kilo in te zamelen. Deze gigantische hoeveelheid is goed voor meer dan 4.360 chemotherapieën.

“We zijn ontzettend blij met het resultaat”, vertelt Werner Toonen van Stichting Taxus Taxi. “Zonder alle mensen die dit jaar hun takje hebben bijgedragen was het nooit gelukt. Heel erg bedankt.”

Door de koude start van het seizoen is het tot het einde spannend gebleven of de doelstelling wel gehaald zou worden. De grote hoeveelheid regen, het broeierige weer in juni en de nieuwe donateurs hebben er uiteindelijk voor gezorgd dat de opbrengst beter was dan verwacht werd. In de massaal aangeboden taxusnaalden zit een belangrijke grondstof voor chemotherapieën tegen verschillende soorten kanker, zoals eierstok-, borst- en longkanker, maar ook tegen kanker van de slijmvliezen en in sommige gevallen voor chemotherapieën tegen alvleesklier- en slokdarmkanker.

Inzameling
Van juni tot en met augustus zijn de chauffeurs van Taxus Taxi elke dag op pad geweest om zoveel mogelijk taxussnoeisel in te zamelen voor de strijd tegen kanker. Zeven dagen in de week reden ze rond in 76 gemeentes verspreid over Brabant, Gelderland en Noord-Limburg. Dit jaar is er 70.000 kilo meer ingezameld dan vorig jaar. Dat betekend dat er genoeg is ingezameld voor 630 méér chemotherapieën dan vorig jaar. In totaal hebben 12.175 donateurs hun takje bijgedragen om dit te bereiken.

Groeiend succes
Het succes van Stichting Taxus Taxi groeit elk jaar. Steeds meer taxuseigenaren weten de Taxus Taxi te vinden. Door het verstrekken van gratis materialen wordt het donateurs steeds gemakkelijker gemaakt om deel te nemen aan de inzameling. Daarnaast zorgen samenwerkingen met een aantal grote partners zoals Den Ouden Groep, Boerenbond en Intratuin voor steeds meer zichtbaarheid en bekendheid.

Ook in 2022 weer op pad
Na het succes van de afgelopen jaren kan een vervolg niet uitblijven. Ook in 2022 gaat Stichting Taxus Taxi weer op pad om zoveel mogelijk taxussnoeisel in te zamelen. Enkele maanden per jaar is de basisgrondstof voor kankerremmende medicijnen voldoende aanwezig in de taxus naaldjes. Onderzoek moet uitwijzen wanneer dit het geval is. De exacte start- en einddatum voor 2022 zijn dan ook nog niet bekend. Zodra de startdatum bekend is, wordt dit gecommuniceerd via www.taxustaxi.nl en de socialmediakanalen.

‘Strijd mee tegen kanker’
Stichting Taxus Taxi


Dit nieuwsbericht is 373 keer bekeken

X
X