Stichting Meedoen in Helmond

Gepubliceerd op: 19 september 2019 16:00
Gewijzigd op: 19 september 2019 11:34

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond: Op 1 en 2 oktober willen de Stichting Meedoen en de Seniorenorganisaties KBO-Helmond en PVGE-Helmond u een leuk programma aanbieden in het kader van de week van de eenzaamheid. Helemaal gratis!

Dit is het programma:

Op dinsdag 1 oktober (aanvang 11.00 uur) een workshop boekillustraties in het Kunstcentrum met een lunch in de Pastorie van het Speelhuis.

 In een boek lees je de letters en kijk je naar de plaatjes. Zou je dat ook kunnen omdraaien? Dat je naar letters kijkt en plaatjes leest? Met een stapel oude boeken, lijm en een schaar ga je laten zien hoe jij dat voor je ziet. We sluiten af met een lunch in de Pastorie.

Op woensdag 2 oktober (aanvang 9.30 uur) een film en lunch in de Cacaofabriek.

Een Goedemorgen Film (Downtown Abbey) om 10.00 uur.  Zij ontvangen ons met koffie en chocola van de chocolatier, dan de film gevolgd door een lunch.

Op woensdag 2 oktober (aanvang 11.00 uur) rondleiding in het Kasteel met een lunch. Zij ontvangen ons in één van onze sfeervolle Kasteelzalen met een kop koffie of thee. Aansluitend komt onze museumgids je halen en neemt je mee door onze 700 jaar oude waterburcht waarin in ruim een uur durende rondleiding alles verteld wordt over de geschiedenis van Kasteel Helmond. Na de rondleiding serveren wij een divers lunchbuffet in de Carel F. Wesselmanzaal. De tour duurt ongeveer één uur.


Om mee te mogen doen is er maar één voorwaarde. U moet iemand uit uw omgeving zoeken en  meebrengen, die

geen lid is van een ouderenbond, iemand uit uw directe omgeving bijv. in de straat/of appartementencomplex, liefst geen directe bekende/vriend(in)de tegenprestatie is dan de gratis lunch met workshop, film of museumtour.

Op deze manier kunnen mensen die niet gewoon zijn of minder in staat zijn (om allerlei redenen) om mee te doen met een evenement of uitje, of buitenshuis te eten ook letterlijk meedoen.

U en uw “gast” kunnen zich tot 25 september 2019 aanmelden bij Albert Coppens van KBO-Kring Helmond d.m.v. e-mail secretaris@kbo-kringhelmond.nl  of telefoon 0492-592166 of sturen naar Frans Joseph van Thielpark 141, 5707 BZ Helmond.
Geef het evenement van uw voorkeur op en benoem nog een tweede keus, mocht de eerste inschrijving vol zijn.

Namens het bestuur van PVGE-Helmond,Wilma Berkhout,

Namens het bestuur van KBO-Kring Helmond, Piet Maas


Dit nieuwsbericht is 180 keer bekeken

X
X