Stichting Lief helpt

Gepubliceerd op: 7 november 2019 14:41

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Tekst: Jessica Bell, Marbel Tekstverwerking

Helmond: In Helmond leven meer mensen in armoede dan het landelijk gemiddelde. Kinderen kunnen hier niets aan doen, maar lijden er wel onder. Hun ouders hebben geen geld voor leuke kleding, speelgoed, uitjes, cadeautjes, soms zelfs niet eens voor eten. Stichting Lief probeert deze kinderen en hun ouders te helpen. Help ook mee!

Hoe doet Stichting Lief dat?

Zij helpen op verschillende manieren: wekelijks zamelen zij brood en fruit in, dat ze verdelen onder degenen die bij hen staan ingeschreven. Met hulp van plaatselijke supermarkten en detailhandelaren delen ze in december kerstpakketten uit. Bij de winkel in Mierlo-Hout worden daarnaast dagelijks gebruikte kleding en speelgoed afgegeven. De vrijwilligers sorteren deze spullen en stallen alles mooi uit in de winkel. Mensen die bij Stichting Lief ingeschreven staan mogen hier twee keer per jaar, in het zomer- en winterseizoen, kleding en voor speciale gelegenheden als Sinterklaas, Kerstmis en verjaardagen cadeautjes voor de kinderen uitzoeken. Met stichting De Toverwens laten ze wensen van kinderen uitkomen. Ieder kind verdient namelijk af en toe een extraatje. Via de website kunnen kinderen iets wensen dat ze heel graag willen, een leuke activiteit of een speciaal cadeautje. Particulieren of bedrijven kunnen deze wens vervolgens laten uitkomen.

Doe iets voor minima én voor het milieu!

Máár, en dat kunnen ze niet genoeg benadrukken, iederéén kan in de winkel terecht voor mooie kleding, speelgoed, (kinder)boeken en cadeautjes! Hergebruik van kleding en speelgoed past natuurlijk uitstekend in een milieubewuste levensstijl. Zij hanteren kleine prijsjes, voor elke portemonnee is er iets leuks. Met het geld dat ze hiermee verdienen betalen ze de vaste lasten van de winkel en organiseren ze leuke activiteiten voor de minima.

Hoe kunt u helpen?

Wilt u ook een steentje bijdragen, graag! Heeft u kleding of speelgoed dat u zelf niet meer nodig heeft, maar dat er nog prima uitziet? Lever het in bij Stichting Lief tijdens de openingstijden van de winkel. Let op, ook mensen met een kleine beurs willen graag spullen die heel, compleet en schoon zijn. Donaties zijn zeer welkom. Misschien kunt u met uw bedrijf of als particulier de wens van een kind wel laten uitkomen! Of kom shoppen in onze winkel, ook daarmee helpt u ons enorm!

Minima in Helmond kunnen zich bij Stichting Lief aanmelden door in de winkel langs te komen met de inkomensverklaring van de gemeente of een budgetplan, of door via instanties zoals bewindvoering, Lev-groep of schuldhulpverlening een aanvraag te doen. Op hun eerste aankoop in de winkel ontvangen ze hiermee eenmalig 50% korting (tot een maximaal aankoopbedrag van 15 euro). Kinderwensen kunnen worden ingediend of vervuld via de website. Onze winkel is te vinden aan de Calsstraat 2 in Helmond, we zijn open van dinsdag t/m vrijdag, 11.00-17.00 uur. Meer informatie? Kijk op www.stichtinglief.nl, www.detoverwens.nl of kom naar de winkel.


Dit nieuwsbericht is 287 keer bekeken

X
X