Stichting JIBB gaat ‘vur alle auw’ werken

Gepubliceerd op: 25 januari 2018 17:00
Gewijzigd op: 1 februari 2018 9:51

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

Helmond: Vanaf 2018 start stichting JIBB middels subsidie van het Oranjefonds uit het programma ‘Samen Ouder’ ook met buurtsportcoachwerk in andere wijken in Helmond. Onder de titel ‘Vur alle auw’ heeft stichting JIBB een succesvol beroep gedaan op een bijdrage uit dit landelijke fonds.

Sinds 2013 zijn er vanuit stichting JIBB buurtsportcoaches actief in de wijken Helmond-Noord, Helmond-Oost, Helmond- West en Binnenstad. Zij stimuleren bewegen en een actieve leefstijl en werken hierbij nauw samen met sportaanbieders, buurthuizen/wijkcentra, zorg- en welzijnsinstellingen. Gezamenlijk brengen ze wekelijks zo’n 1000 senioren/volwassenen in beweging, verdeeld over deze 4 wijken. Vanuit bewoners en vrijwilligersorganisaties uit de wijken Rijpelberg, Mierlo-Hout en Brouwhuis is al vaker de vraag bij stichting JIBB neergelegd of ook in die wijken beweegactiviteiten gestart konden worden voor volwassenen/senioren.

Door de bijdrage van het Oranjefonds kan stichting JIBB nu invulling geven aan dit verzoek. Berbel van Bree, manager bij stichting JIBB vertelt: ‘We merken dat de inzet van de buurtsportcoaches echt werkt. De activiteiten zijn zo laagdrempelig dat praktisch iedereen die actiever wil worden, mee kan doen.
Daarnaast krijgen we Helmonders actief die volgens eigen zeggen anders ècht niet aan het bewegen waren gegaan. Het is mooi dat we de activiteiten nu in andere wijken kunnen starten en aan de vraag kunnen gaan voldoen. De titel is ook niet voor niets zo gekozen. Wij willen er graag zijn voor alle ‘auw’ Helmonders, zoals we ook al bijna 10 jaar actief zijn voor alle jonge Helmonders’.

Dit nieuwsbericht is 684 keer bekeken

Verder in het nieuws

Hieronder een recent overzicht van alle belangrijke en relevante nieuwsberichten.