Stichting Goeikes winnaar van de Carat Cultuurprijs

Gepubliceerd op: 7 december 2018 11:25
Gewijzigd op: 7 december 2018 11:26

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Voorpagina,

Helmond: Gisteravond werd in De Steenoven de winnaar bekend gemaakt van de Carat Cultuurprijs 2018 en van de Carat Aanmoedigingsprijs 2018. Er waren dit jaar negen aanmeldingen waaruit de jury een keuze moest maken. Uiteindelijk is besloten dat ‘Stichting Goeikes’ de Carat Cultuurprijs in ontvangst mocht nemen.

De stichting heeft als doelstelling Helmond door middel van fotografie op een positieve manier op de kaart te zetten. Niet via de bekende fotografische hotspots, maar door de Helmonder (Goeike) zelf in beeld te brengen. Dit heeft geresulteerd in een prachtig boek en een expositie. Ook is de bestemming van het geldbedrag, namelijk financiering van de tweede editie, een goede en verantwoorde keuze.
Op dit moment staan er op het Havenpark een expositie die tot en met 6 januari te bezichtigen is.De Carat Aanmoedigingsprijs ging naar Stichting Kunstroute Warande. De stichting is gericht op met name beeldende kunst van professionele en jonge beginnende kunstenaars. Het is een jaarlijks terugkerende en breed gedragen wijkactiviteit met uitstraling tot ver buiten de stad. Een geweldig initiatief wat we graag ondersteunen.

Lees verder onder de foto

Carat Cultuurprijs

Sinds 2000 wordt elke twee jaar de Carat Cultuurprijs uitgereikt, welke bestaat uit een bronzen kunstwerk van de Helmondse kunstenaar Willem van der Velden en daarnaast een geldbedrag van € 2.500. Winnaars waren SG Jan van Brabant (2000), Mannenkoor Lambardi (2002), Helmonds Muziek Corps en Rimboband (2004), Phileutonia (2006), Stichting Stadspromotie Helmond (2008), EDAH Museum (2010), Artimond (2012), Literair Café Helmond (2014) en het Helmonds Slavisch Koor (2016).

Dit nieuwsbericht is 208 keer bekeken

Verder in het nieuws

Hieronder een recent overzicht van alle belangrijke en relevante nieuwsberichten.

X
X