Stichting Duofietsen Helmond zijn nu officieel gestart

Gepubliceerd op: 12 april 2018 23:30
Gewijzigd op: 12 april 2018 13:22

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Voorpagina,

Helmond: Na een heel jaar van voorbereiding is zaterdag in de Cacaofabriek door burgemeester Elly Blanksma de aftrap gedaan van het duofietsen in Helmond.

Presentator Joop Vos liet een paar bestuursleden uitleg geven over het ontstaan en doel van de Stichting, de werking van de fietsen en de toekomstplannen. Gemeentebestuur, Sponsoren, Vrijwilligers en andere genodigden waren aanwezig en luisterden naar de eerste ervaringen welke waren opgedaan tijdens gemaakte proefritten.

Een enthousiaste burgemeester welke aangaf ook vrijwilliger te willen worden stapte vervolgens op de fiets en na het heffen van het glas werd via de voordeur naar buiten gereden waar de weergoden met een stralende zon de fietsen welkom heten.
Op het voorplein stonden meerdere fietsen tentoongesteld alsook de met sponsoren bestickerde aanhanger waarmee de fietsen vervoerd kunnen worden.
De Stichting Duofietsen Helmond is opgericht om in groepsverband te gaan fietsen met gasten die niet in staat zijn om nog zelfstandig op de fiets te stappen. Zij doet dat met een groep vrijwilligers welke in dagdelen van 2,5 tot 3 uur met tussentijds een koffiestop diverse tochten fietsen. Fietsgroepjes zijn steeds met 3 tot 7 fietsen. Er zijn 6 fietsen aangeschaft met elektrische ondersteuning waarbij de vrijwilliger en de gast naast elkaar zitten. Een fiets is geschikt om met een rolstoel te rijden. De fietsen zijn zodanig gebouwd en ingericht dat vrijwel iedereen zonder risico te lopen er gebruik van kan maken.

Om de doelgroep te bereiken zijn een al een aantal tehuizen bezocht waar met bewoners proefritjes gemaakt zijn om het nodige enthousiasme op te wekken. De gasten worden opgehaald op afgesproken locaties in Helmond zoals verzorgingshuizen, bejaardenhuizen, buurthuizen enz.

Groepjes kunnen zich aanmelden via www.duofietsenhelmond.nl Alleenstaande kunnen zich ook melden en worden dan ingedeeld bij een andere groep of er wordt een nieuwe groep gevormd met een eigen startplaats.

Dit nieuwsbericht is 586 keer bekeken

Verder in het nieuws

Hieronder een recent overzicht van alle belangrijke en relevante nieuwsberichten.

X
X