Stichting Beter Lezen en Schrijven Helmond ontvangt cheque van € 4.500

Gepubliceerd op: 10 maart 2020 15:45

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond: Op 9 maart ontving Willy van der Linden, voorzitter van de Stichting Beter Lezen en Schrijven Helmond uit handen van president John Raaijmakers van Lions Club Gewest Helmond een cheque van € 4.500 voor de aanschaf van een Digibord, te gebruiken bij de taallessen aan laaggeletterden uit Helmond en omgeving.

De Stichting werd in 2016 opgericht op initiatief van enkele serviceclubs in Helmond met steun van de gemeente Helmond. Bij de oprichting was het doel laaggeletterdheid onder Nederlandstaligen te bestrijden. Deze categorie was en is echter moeilijk te traceren. Inmiddels bestaat het contingent deelnemers aan de taallessen uit 15 nationaliteiten. De leeftijd van de deelnemers is tussen 22 en 61 jaar en er is een 50/50 verdeling tussen mannen en vrouwen.

Elf vrijwilligers geven enthousiast les. Zij zijn veelal uit het onderwijs afkomstig, hebben een scholing ondergaan en zijn gecertificeerd. Binnenkort krijgen zij een cursus hoe optimaal gebruik te maken van het moderne Digibord, zodat de vorderingen van de deelnemers hen nog sneller en beter in staat stellen zich in het maatschappelijk verkeer te redden.

De fondsen voor de cheque werden in de afgelopen maanden vergaard met een wijnactie, waaraan alle leden van Lions Club Gewest Helmond hebben meegedaan.

President John Raaijmakers (l) overhandigt cheque aan Willy van der Linden, Lion en vrijwilliger Lambert van der Meulen (r) kijkt toe. F Jan van der Avoort


Dit nieuwsbericht is 224 keer bekeken

Verder in het nieuws

Hieronder een recent overzicht van alle belangrijke en relevante nieuwsberichten.

X
X