Steeds meer ouders kiezen voor de vrije school

Gepubliceerd op: 27 februari 2020 10:33
Gewijzigd op: 27 februari 2020 10:39

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Helmond-Noord, Voorpagina

F Vrije School Peelland

Helmond-Noord: “Steeds meer ouders kiezen voor de vrije school”,  zo klinkt het in de media. Maar wat is er zo aantrekkelijk aan vrijeschoolonderwijs?

Onze aandacht voor een brede ontwikkeling van kinderen, zó dat zij hun talenten ontdekken en leren ontplooien. Het brede aanbod beslaat meer dan rekenen, taal en gymnastiek en is doorspekt met creatieve, ambachtelijke en kunstzinnige vakken. Denk hierbij aan wekelijkse lessen handwerken, schilderen, fluiten, koorzang, houtbewerken en broodbakken. Kinderen leren met het hoofd, het hart en de handen! Wij bieden alle vakken aan, passend bij de leeftijdsfasen van de kinderen. Je ontwikkelt je sámen, leert in een vertrouwde en veilige groep en je wordt gezíen!

De eerste twee uur van elke schooldag duikt iedere groep een paar weken lang samen in een bepaald thema of vakgebied. Zo kun je samen leren, een onderwerp echt uitdiepen en wordt de leerstof beter onthouden. Zeker doordat de verwerking niet alleen met het hoofd gebeurt, maar ook door middel van beweging, of kunstzinnig zoals met muziek, toneel, schilderen, tekenen, boetseren. Oók als het thema een onderwerp uit de taal of het rekenen is!

Vrije School Peelland heeft een groene, avon­tuurlijke speelplaats en de klassen gaan erop­uit in het natuurgebied De Bundertjes (gren­zend aan de school). Ze beleven de seizoenen en de natuur. De kinderen verbouwen groen­ten en leren metselen.  

Zo leren ze samenwerken, zich verbinden, problemen oplossen, communiceren en oefenen ze zelfregulering en doorzettingsvermogen.  Hoe dat er in de praktijk uit ziet? Dat willen we je graag laten zien!

Op woensdag 6 maart 2020 staan de deuren van Vrije School Peelland open en ben je van harte welkom om een kijkje te nemen in onze school. We zijn een streekschool en geven onderwijs aan leerlingen uit Helmond en omliggende gemeentes.

's Morgens van 9.00 tot 11.00 uur is er een inloopochtend. Je wordt rondgeleid en kunt in verschillende klassen en peutergroepen komen kijken, terwijl de kinderen en leerkrachten aan het werk zijn. Vrije School Peelland in de praktijk! Uiteraard is er gelegenheid om al je vragen te stellen.

's Middags van 13.00 tot 15.00 uur is er een inloopmiddag. Er is uitgebreid gelegenheid om met leerkrachten te spreken en je wordt rondgeleid door het gebouw, waar de hoogste groepen nog les krijgen. Kinderen kunnen 'proeven' aan het onderwijsaanbod in de peuter- en kleutergroep. Ze kunnen schilderen en broodjes bakken, zoals we dat wekelijks met de kinderen doen.

Wil je eens vrijblijvend ervaren hoe er op de vrijeschool met kinderen wordt gewerkt?

Kom langs op 6 maart en laat je verrassen!

Vrije School Peelland | Helmondselaan 71 te Helmond | www.vrijeschoolpeelland.nl   


Dit nieuwsbericht is 176 keer bekeken

X
X