‘Steeds meer ouders kiezen bewust voor een vrije school’

Gepubliceerd op: 8 mei 2019 14:10

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Helmond-Noord, Voorpagina

Helmond-Noord: “Vrije scholen groeien; steeds meer ouders kiezen bewust voor een vrije school" zo luidt het in de media. Maar wat is er zo aantrekkelijk aan vrijeschoolonderwijs? Een van de dingen is de aandacht voor brede ontwikkeling van kinderen, zo dat zij hun talenten leren ontdekken en ontplooien. Het brede aanbod beslaat meer dan rekenen, taal en gymnastiek en is doorspekt met veel verschillende creatieve, ambachtelijke en kunstzinnige vakken. Uiteraard op een manier aangeboden die past bij de leeftijdsfase van de kinderen.

Hoe dat er in de praktijk uit ziet? Dat willen we je graag laten horen en zien op onze informatieavond!  De avond start om 20.00 uur in de aula, waar heel veel materiaal uit de praktijk aanwezig is: schriften van kinderen, werkstukken van handwerken, schilderen en houtbewerken, speelgoed waarmee in de kleuterklassen gespeeld wordt, enzovoort. Daarnaast nemen we je mee de school in, want voor elke leeftijdsfase richten we het lokaal anders in. En we vertellen er van alles bij, zoals ‘wat doen we eigenlijk in een les op de vrije school en waarom doen we dat?’ En ‘waarin is de vrije school nou anders dan andere scholen?’ Deze vragen, en nog veel meer, beantwoorden wij op donderdag 16 mei met veel enthousiasme. Want leren op de vrije school is net zo leuk als lesgeven op de vrije school!

Wist je dat ons onderwijs kinderen opleidt tot creatieve denkers en doeners? Daar zijn we trots op en daar vertellen we je graag meer over. Kom donderdagavond langs en laat je positief verrassen!

Donderdag 16 mei 2019 van 20.00 tot 22.00 uur

Vrije School Peelland (Helmondselaan 71, Helmond)


Dit nieuwsbericht is 115 keer bekeken

X
X