Startbijeenkomst lokaal sportakkoord

Gepubliceerd op: 20 mei 2019 11:24
Gewijzigd op: 20 mei 2019 11:27

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond: Op 12 juni aanstaande vindt de startbijeenkomst over het lokale sportakkoord plaats. Inwoners van Helmond die zich professioneel, vrijwillig en/of met een eigen initiatief inzet voor sporten en bewegen in Helmond, zijn dan van harte welkom om mee te praten over de toekomst van sport in de stad. Zodat iedereen in een veilige, gezonde omgeving met plezier kan sporten en bewegen.

In 2018 werd het Nationale sportakkoord getekend door het ministerie, gemeenten, maatschappelijke organisaties en bedrijven. Doel daarvan is om de organisatie en financiën van de sport toekomstbestendig te maken.

In navolging van het Nationale sportakkoord ondertekenden allerlei sport- en maatschappelijke organisaties vorig jaar tijdens de Nationale Sportweek in Helmond een intentieverklaring, waarmee zij een eerste aanzet gaven om gezamenlijk te komen tot een lokaal sportakkoord.

De gemeente Helmond is initiatiefnemer en krijgt, onder andere dankzij NOC*NSF, in de uitvoering ondersteuning van Stichting Sportservice Noord-Brabant (SSNB).

Aanmelden tot en met 5 juni

De startbijeenkomst vindt plaats op 12 juni van 18.30 tot 20.30 uur in Helmond (exacte locatie wordt later bekend). Deelnemers zijn vanaf 17.45 uur van harte welkom. Voor hen staat soep en een broodje klaar. Geïnteresseerden kunnen zich tot en met 5 juni aanstaande aanmelden via  www.ssnb.nl/sportakkoord-helmond.


Dit nieuwsbericht is 277 keer bekeken

X
X