Start verkoop Oranjekade 58 woningen

Gepubliceerd op: 25 november 2020 13:00

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Voorpagina,

Een impressie van Oranjekade F Rezidenz Development

Helmond: Aan de Kanaaldijk N.O. in het centrum van Helmond wordt nieuwbouwplan Oranjekade gerealiseerd. In het plan komen 265 koop- en huurwoningen verdeeld over 15 woongebouwen. In de eerste fase worden vierlaagse gezinswoningen, diverse appartementen en tweelaagse stadswoningen aangeboden. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven vanaf vrijdag 27 november tot en met maandag 14 december. Nog vóór de kerst horen de inschrijvers of ze een woning toegewezen hebben gekregen.

Bestemmingsplanprocedure Centrum II-Kanaaldijk N.O. – Oranjekade

Het ontwerpbestemmingsplan lag vanaf begin oktober tot medio november ter inzage bij de gemeente Helmond. Binnen deze periode is één zienswijze ingediend. De zienswijze wordt door adviseurs en de gemeente beoordeeld en indien nodig wordt het ontwerpbestemmingsplan aangepast. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan door de gemeenteraad, is geagendeerd voor begin 2021.

Verwachte bouwtijd en oplevering

Oranjekade wordt  in drie fasen gebouwd. Wanneer het startschot van de bouw daadwerkelijk klinkt, is afhankelijk van de zogenoemde opschortende voorwaarden. Het streven is  om de kopers hierover in het voorjaar van 2021 positief te kunnen berichten. De bouw van het totale plan zal vanaf aanvang tot en met de oplevering circa 2 jaar in beslag nemen.

Oranjekade helemaal OK
Het kanaal in Helmond ondergaat een transformatie. De intentie is om een ‘compacte stad’ te creëren die aantrekkelijk is voor mensen en bedrijven, met kwaliteit van wonen, winkelen en werken.  Oranjekade en het Watertorenpark, gelegen aan de Kanaaldijk N.O. en aan het water, gaan mee in deze grootschalige ontwikkeling. Kenmerkend voor Oranjekade zijn de groene binnenpleinen en de pakhuisarchitectuur afgewisseld met moderne woongebouwen.

Meer informatie

Het woningaanbod en de verkoopinformatie zijn te bekijken op www.oranjekadehelmond.nl.

De verkoop van Oranjekade fase 1 met 58 koopwoningen start op vrijdag 27 november


Dit nieuwsbericht is 704 keer bekeken

X
X