Start van de bouw Oranjekade

Start van de bouw Oranjekade
Gepubliceerd op: 21 oktober 2021 10:09

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

CENTRUM Het gaat beginnen! In juni van dit jaar werd het startschot gegeven voor de sloopwerkzaamheden van het oude EDAH-complex en nu gaat de start plaatsvinden van een mooi en schitterend gebouwencomplex, de Oranjekade.

Door: Henk van Dijk

BanBouw uit Nuenen gaat medio oktober eindelijk van start met de bouwwerkzaamheden van de eerste fase op dit enorm grote bouwterrein. De oude voorgevel van het oude EDAH-gebouw staat er nog fier overeind en staat te wachten om in deze mooie nieuwe bouw te worden opgenomen.

Op zaterdag 16 oktober 2021 werd de officiële start van het bouwmoment gevierd met veel toeters en bellen. Algemeen directeur van de Bangroep, Jack Aldenhoven, nam om 3 uur het voortouw met het toespreken van alle aanwezigen.Hij zette een beetje uiteen, wat er deze middag te doen stond. Het moest een feestelijke start worden en daar waren alle ingrediënten en lekkere dingen voor op voorraad. Bij het startmoment van dit grote bouwproject, waren ook kopers en project-betrokkenen uitgenodigd, om dit heuglijke feit feestelijk mee te vieren. Het is natuurlijk ook een aftelmoment voor de kopers, want nu kunnen zij een beetje uitellen, wanneer hun woning die in de eerste fase zal worden gebouwd, klaar is.

Voor Jack Aldenhoven was er ook een aftelmoment en daar voor nodigde hij 2 personen uit die hem daarbij moesten assisteren. Het waren de jongste Pleun van Wetten en de oudste Tonnie Jonge-Verspaget, van de nieuwe bewoners op dit moment. Zij werden uitgenodigd om bij Jack te komen staan, want bij hem stond een paal met een rode knop erop en die moesten deze beide dames samen gaan bedienen. Dit bedienen deden de dames perfect, want aan de horizon van het terrein kwamen bij de nog overeind staande muur van het oude EDAH-gebouw al grote vlammen uit de grond. Naargelang ze harder drukten, begon er vuurwerk de lucht in te spuiten en schoten de serpentines de lucht in en maakten een gordijn in het luchtruim. Jack gaf hierna het voorbeeld en gaf het sein tot proosten met z’n allen op een goed en voorspoedig verloop van dit mooie en enorme bouwwerk.

Hierna gingen allen naar binnen en werden daar ook nog toegesproken door Bert Golstein. Hij is de bedrijfskundig bouwontwikkelaar en hij praatte de mensen bij. Wat men niet in de gaten had toen men buiten stond, is dat daar onder het oranje zeil een prefab betonnen bank stond verstopt , die van mozaïek moest worden voorzien. Dat werd ook een klus voor de aanwezige nieuwe bewoners, die hiermee een aanzet maakten tot het mozaïeken van de sociale mozaïekbank, die straks een mooi plaatsje moet krijgen op de Oranjekade.

Met het gezellig samenzijn van deze middag is de start gegeven van de nieuwbouw Oranjekade.


Dit nieuwsbericht is 449 keer bekeken