Stagestad Helmond-De Peel: onderwijs en bedrijven werken samen

Gepubliceerd op: 20 december 2018 14:06

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond: Door de economische groei, groeit het aantal banen. Daarmee wordt het steeds lastiger om voldoende personeel te vinden met de juiste kwalificaties en competenties. Zeker als het gaat om technisch georiënteerde functies. Ook in de regio Helmond-De Peel. Onderwijs, bedrijfsleven en de Peelgemeenten Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Someren gaan daarom vanuit een gezamenlijke verantwoordelijkheid intensief samenwerken om beter te kunnen inspelen op de huidige en toekomstige arbeidsmarkt. Dit doen zij door gezamenlijke uitvoering van het project ‘Stagestad Helmond-De Peel’.

De focus van Stagestad Helmond-De Peel ligt vooral op:

Primair en voortgezet onderwijs: oriëntatie op opleidingen en beroepen in de regio voor het vergroten van een goed beroepsbeeld . Hierbij gaat de jeugd de schoolbanken uit om in de praktijk te ontdekken wat bij hen past.MBO, HBO en WO: het vergroten van het aantal stageplaatsen en praktijkopdrachten in het regionale bedrijfsleven (vooral in het Midden- en Kleinbedrijf): bij elkaar brengen van vraag en aanbod.Volwassenen: door zich blijvend te ontwikkelen, een leven lang te leren, worden de kansen op de arbeidsmarkt groter.

Het borgen van een blijvende samenwerking in Stagestad Helmond-de Peel met een gezamelijke financiering van onderwijs, overheid en ondernemers. Stagestad Helmond-De Peel wil flexibel kunnen inspelen op de veranderende arbeidsmarkt en economische situatie. Dit om toekomstbestendigheid van het initiatief te garanderen.


Dit nieuwsbericht is 160 keer bekeken

Verder in het nieuws

Hieronder een recent overzicht van alle belangrijke en relevante nieuwsberichten.

X
X