Stadstuin Helmond bloeit volop

Stadstuin Helmond bloeit volop met groenten
Gepubliceerd op: 29 juli 2021 9:18

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Gepubliceerd in: Brouwhuis, Voorpagina

BROUWHUIS Het begon met een groentenakker en werd gevolgd door een kippenhok, een kruidentuin, een winkeltje en een terras. Samen met alle dieren en vrijwilligers zijn we inmiddels helemaal verhuisd van Suytkade naar Brouwhuis. In aanloop naar de grote opening in september, begint de nieuwe stadstuin nu ook echt te bloeien. Tijd om een aantal bekende projecten opnieuw te verwelkomen!

Sinds kort hebben we de mogelijkheid om te koken. Daar gaan we gebruik van maken en daarom gaat vanaf medio augustus ons project ‘Moestuin Naar Tafel’ weer van start. Elke donderdag bereiden wij dan een (h)eerlijke maaltijd met echt ecologisch geteelde groenten. Tijdens deze maaltijden komen er gerechtjes en combinaties voorbij die je lang niet overal tegenkomt, dus laat je verrassen! Verder zijn we weer begonnen met het aanbieden van betaalbare groentepakketjes. Deze wekelijkse pakketjes zijn ideaal voor mensen die wat minder te besteden hebben en toch lekker en gezond willen eten. Aanmelden kan door een mail te sturen naar stichtingvriendenstadstuin@gmail.com.

Om ervoor te zorgen dat alles in de tuin mooi blijft bloeien, zijn wij ook op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Werken in de stadstuin is naast het telen van groenten ook het verzorgen van de kippen en eenden, het bijhouden van het winkeltje, het plukken van onkruid en dergelijke werkzaamheden. En niet onbelangrijk: wij zoeken altijd mensen die tijd hebben om onze dieren extra aandacht te geven!

Interesse? Stuur een mail naar stichtingvriendenstadstuin@gmail.com of kom gezellig langs aan de Meanderlaan 6 in Brouwhuis (tegenover het crematorium). Kijk voor meer informatie over de tuin en onze projecten op stadstuinhelmond.nl.

Met de vriendelijke groenten
van Stadstuin Helmond


Dit nieuwsbericht is 282 keer bekeken

X
X