Sportpark Houtsdonk presenteert verenigingen

Gepubliceerd op: 9 juli 2020 9:36

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Helmond-West, Voorpagina

Helmond-West: Heeft u altijd al eens kennis willen maken met een bepaalde sport? Of het nu gaat om Dansen, Twirlen, Taekwondo, voetballen of Kickboksen. Sportpark Houtsdonk biedt u de mogelijkheid om op zondag 12 juli kennis te maken met deze sporten/verenigingen. De verenigingen die tijdens de coronacrisis gebruik hebben gemaakt van het sportpark willen hun sport graag aan u laten zien.

De verenigingen maken normaliter gebruik van een (sport)zaal, maar het buiten sporten tijdens de coronacrisis is ze zeker niet tegengevallen. Diverse verenigingen blijven ook in de toekomst gebruik maken van deze mogelijkheid tot buiten sporten. Ouders van de kinderen zijn ook zeer te spreken over de maatschappelijke functie van HVV Helmond om hun kind te kunnen laten sporten op hun Sportpark. Vanaf 10.00 uur zullen onderstaande verenigingen zich aan u presenteren. De gehele dag zal onder leiding staan van DJ Jeffrey die zorgt voor de muziek van de dansverenigingen.

Let wel op dat we ons allemaal houden aan de richtlijnen van het RIVM. Bent u verkouden of grieperig op 12 juli, blijft u dan thuis en maak een afspraak met betreffende vereniging om op een later moment kennis te komen maken met de sport/vereniging.

DéDé Dance
DéDé Dance is een balletschool uit Veldhoven met ruim 30 locaties over heel Brabant. Ze richten zich met name op de stijlen danceballet, klassiek, modern en urban. DéDé
Dance is er voor jong en oud, de dansers variëren van 1,5 jaar tot volwassenen.
Normaal dansen ze met 9 groepen bij S.C.C. ’t Brandpunt maar door de corona maatregelen was ook DéDé een tijdelijke buitensport geworden en gaan trainen op de velden van HVV Helmond. Op de presentatie dag zullen 8 van de 9 groepen hun dans laten zien waar zij de afgelopen tijd aan hebben gewerkt.

Inmotion
InMotion presenteert de vetste HipHop, Breakdance, Clubbing, Kidswing, Zumba en Jazz/modern lessen. Door deze variatie aan stijlen kun je zelf bepalen wat je wilt leren. Onder begeleiding van (opgeleide) dansprofessionals kun je je danstalent ontwikkelen. Of je nu een beginnende danser bent of een gevorderde danser, je kunt bij InMotion terecht. Binnen InMotion hebben ze namelijk groepen voor starters tot aan dansers met de nodige ervaring.

Twirlvereniging Imagination
Op dit moment is deze vereniging druk bezig met nieuwe technieken en dansen. Zodra het ze weer toelaat willen ze weer deel gaan nemen aan wedstrijden en bereiden ze zich dan daar ook op voor. Tussendoor proberen ze veel lol te maken en hebben ze het zeker gezellig

Op 12 juli zullen ze zich aan jullie presenteren en wil je meedoen meld je aan gedurende de dag bij de kantine. Tijdens een korte presentatie zullen ze aan jullie diverse technieken / bewegingen laten zien zoals kidstwirl, dancetwirl en twirlen in diverse varianten.

DV X-Perience
DV X-perience is een dansvereniging waar je garde en show kunt dansen. DV X-perience heeft wedstrijd- en fungroepen in verschillende leeftijdscategorieën. Bij DV X-perience kun je dansen vanaf de leeftijd van 3,5 jaar. Op 12 juli wordt er een demonstratie geven die bestaat uit optredens van onze Funkids, Teengarde, Teenmodern, Funkymodern, Dancegarde, Dancemodern en Dancefreestyle. De groepen zullen kleine stukjes laten zien uit hun nieuwe dansen voor het seizoen 2020/2021. Ook zullen de solo’s (junioren-, jeugd- en hoofdklasse) een demonstratie geven van spectaculaire elementen. Verder zijn de leden vanaf 10.00 uur actief op het veld bezig met (open)trainingen, waar je dus een kijkje kunt nemen en zelf ook mee kan doen.

Mansouri gym
Mansouri Gym Helmond is een vereniging gespecialiseerd in Oosterse vecht- en verdedigingssporten, met name Thai- en kickboksen.De sportschool is voor iedereen.

Vanuit de vereniging vinden we het erg belangrijk respect te tonen voor elkaars cultuur. 

Naast het samen beoefenen van de sport binnen de vereniging organiseert Mansouri Gym voor haar leden ook met grote regelmaat activiteiten buiten de vereniging. Op de presentatie dag willen wij dan ook een training van verschillende groepen presenteren. De training bestaat cardio oefeningen, kracht en Kickboks technieken. 

Taekwon-Do Soo Bak-Gi
Taekwon-Do Soo Bak-Gi is een Taekwon-Do club met leden vanaf 3 jaar t/m +/- 60 jaar.
De lessen bestaan uit:
- Tigers LSE: weerbaarheidsprogramma voor 3-7 jarigen.
- Taekwon-Do: zelfverdedigingssport voor 7 jaar en ouder.

Tijdens de presentatie dag zullen ze diverse onderdelen uit de Taekwon-Do laten zien zoals Tuls (stijlvormen), sparren (gevecht), hoogtesprong, zelfverdediging, planken breken.

WVV Oldstars Helmond
WVV Oldstars Helmond is een zelfstandige voetbalvereniging van enthousiaste 55 plussers en maken iedere dinsdag en vrijdag van 10.00 uur tot 11.30 uur gebruik van sportpark Houtsdonk.  Deze enthousiaste groep begint iedere training met het nuttigen van de nodige koppen koffie waarna de training zal beginnen. WVV Oldstars Helmond verwelkomt elk nieuw lid, vanaf 55 jaar, Ben je geïnteresseerd, kom dan zondag 12 jullie naar Sportpark Houtsdonk en trap een balletje mee.

HVV Helmond
HVV Helmond is een voetbalvereniging gelegen in de wijk Helmond West.
Voor de nieuwe jonge gezinnen in de wijken West/ Anna/ Overspoor en Suytkade is het sportpark lekker dichtbij. De vereniging is eigenaar van Sportpark Houtsdonk en is trots op de samenwerkingen met de bovenstaande verenigingen.
Bij HVV Helmond is iedereen (vanaf 4 jaar) welkom om te komen voetballen.

Vanaf 4 jaar wordt er in spelvormen geleerd om met een bal om te gaan. Elke maandag en woensdag avond traint de jeugd en iedere dinsdag en donderdag avond trainen de senioren. Op de presentatiedag zullen de mini’s onder begeleiding van de trainers diverse spelvormen laten zien, lijkt het je leuk om mee te doen ben je van harte welkom.


Dit nieuwsbericht is 388 keer bekeken

X
X