Sportpark Brandevoort volop in beweging

Gepubliceerd op: 11 juli 2018 14:17

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Brandevoort, Voorpagina

Brandevoort: In de korte tijd dat het multifunctionele sportpark bestaat, is het uitgegroeid tot een geweldige accommodatie waar inwoners van de wijk Brandevoort hun sport kunnen beoefenen. Het is echter ook een plek waar mensen elkaar ontmoeten. Het heeft dus ook een duidelijke sociaal- maatschappelijke functie. Wekelijks mag het sportpark dan ook meer dan 2000 sporters en / of bezoekers verwelkomen.

Het sportpark is multifunctioneel, dit betekent dat er meerdere sporten worden beoefend zoals voetbal, beachvolleybal, Jeu de Boules, fitness, en hardlopen. Daarnaast zijn er andere bijzondere activiteiten zoals de kindervakantieweek, pilates, rondje Brandevoort, de wijksportdag, gymlessen van het Carolus Borromeus college en personal fitness die op het sportpark plaatsvinden. Het beheer van het sportpark is in handen van de Stichting Sporten en Bewegen Brandevoort en wordt in hoofdzaak uitgevoerd door vrijwilligers. Een bijzondere constructie die als voordeel voor de aangesloten verenigingen of andere gebruikers heeft dat ze optimaal worden gefaciliteerd en zich volledig op hun eigen activiteiten kunnen richten.

Afgelopen periode is het sportpark volop in beweging geweest. Zo is er een fitness baan gekomen en zijn er extra fietsenrekken en vlaggen masten en buitenverlichting geplaatst. Daarnaast zal er op korte termijn één grasveld worden vervangen door een kunstgrasveld. Naar de toekomst zijn er nog voldoende plannen om het sportpark , wat inmiddels al flink uit haar jasje is gegroeid verder te ontwikkelen. Gesprekken met de gemeentelijke politiek zijn hiervoor al gaande. Zo wil het sportpark haar functie blijven verbeteren. Natuurlijk lukt dit niet zonder de betrokkenheid van vele vrijwilligers en daarom zijn we als stichting nog zoekende naar uitbreiding. Zo is er nog een vacature voor een bestuurslid, maar ook voor andere taken zijn vrijwilligers van harte welkom zoals parkbeheer en horeca. Als laatste zijn we naarstig op zoek naar een kartrekker voor onze horeca. Deze laatste functie is een betaalde functie voor 12 uur per week. Mocht je interesse hebben ons team te komen versterken neem dan even contact op via richard@sportparkbrandevoort.nl

(Bron foto; Madelon Derijck.)

Dit nieuwsbericht is 422 keer bekeken

X
X