Sport Awards Helmond: de genomineerden

Gepubliceerd op: 18 januari 2020 13:10
Gewijzigd op: 15 januari 2020 13:13

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Voorpagina

Helmond: Het evenement ‘Sport Awards Helmond’ wordt gehouden op zaterdagavond

1 februari in Wijkhuis De Geseldonk in Helmond. De jury heeft alle nominaties ontvangen, de uiteindelijke Top-3 voor de nominaties is gemaakt, de organisatie is rond. Een lastige taak, wederom, voor de jury om de diverse Sport Award titels te beoordelen en te wegen. Voor de Sport Awards 2019 komen de volgende categorieën aan bod: sportman, sportvrouw, sportploeg, paralympische sporter, sporttalent van het jaar en de speciale Sport Award voor de meest sportieve basisschool van Helmond. 

Juryleden

De organisatoren van het Sport Awards Helmond evenement (Tribune) zijn bijzonder verheugd dat zij juryleden heeft weten te overtuigen om hun expertise en integriteit ten dienste te stellen voor dit unieke Helmondse evenement. Het eerste jurylid is HAC trainer Harrie van Hout. Harrie traint zowel rolstoelatleten als de valide sprinters voor de Helmondse Atletiek Club.

Ook ervaren sportjournalist Chris Ottens is wederom van de partij in de jury. Chris schrijft voornamelijk over onze volkssport voetbal en met name over PSV. Hij is een enorm breed georiënteerde sportliefhebber die kritisch, deskundig en met veel passie zijn beroep uitoefent.

Erica van Dijck, zelf meervoudig winnaar van de Sport Award voor Sportvrouw van het jaar, is toegetreden tot de jury. Als gevierd topsporter heeft zij in haar sport badminton bijna alles gewonnen (vooral als dubbelpartner) op nationaal, europees, mondiaal en Olympisch niveau (1992, 1996 en 2000). Een gouden aanwinst voor de Sport Awards dus.

Al jaren woonachtig in Helmond heeft ook Mario Captein zijn sportieve sporen onuitwisbaar achtergelaten. Als ex-profvoetballer was hij in Helmond actief, maar ook als manager/directeur van Helmond Sport heeft hij hoogtijdagen mogen beleven. Sinds vorig jaar heeft Mario de functie aanvaart als Directeur Coaches Betaald Voetbal (CBV).

Ook voor het vijfde jurylid is het behalen van medailles geen eenmalige prestatie gebleken. Eefje Swinkels-Van Mourik is een bijzonder ervaren en vooral ook succesvol atlete die van sporten een levensdoel lijkt te hebben gemaakt. In de Nederlandse Atletiek heeft sprint-ster Eefje een palmares dat vele atleten jaloers maakt.

De top-3 meest sportieve basisschool van Helmond

Genomineerd zijn de volgende basisscholen:

- Openbare Basisschool ´t Hout

- Sylvester-Bernadette school (winnaar 2018)

- Basisschool de Goede Herder

Deze sportieve scholen strijden om de unieke Award en lucratieve titel. In aanwezigheid van diverse leeftijdsgroepen van de basisscholen met hun begeleiders en bestuurders zal, bij aanvang van de Sport Award avond, de bekendmaking en de uitreiking van de Award voor de ‘meest sportieve basisschool van Helmond’ plaatsvinden.

Deze titel zal de winnaar trots een jaar lang mogen dragen en uitdragen.

Top-3 Nominaties Sport Awards 2019

Met name door de aangescherpte criteria is er een breed georiënteerde nominatie-selectie geweest.

De genomineerden voor de Sportman Award zijn:

Mike Frenken (Boksen), Jacob van de Kerkhof (Roeien)Damian Vaes (Handboogschieten).

De genomineerden voor de Sportvrouw Award zijn:

Kirsten Bevers (Turnen)Demi van den Wildenberg (Atletiek)Maud van der Sommen (Judo)

De genomineerden voor de Sportploeg Award zijn:

Team HT’35 (Turnen)Helmond Sport (onder)-14 (Voetbal)Team Sjoerd van Rijn & Jordan Koene (Dans sport)

De genomineerden voor de Paralympische Sporter Award zijn:

Amy Simons (Handbike)Niels Vink (Rolstoeltennis)Frederique van Hoof (Tafeltennis)

De genomineerden voor de Sporttalent Award zijn:

Geraldo Holzken (Kickboksen)Sydney ter Burgt (Teakwando)Issam El Maach (Voetbal)

Sportfoto Awards Helmond 2019

Stichting Tribune organiseert dit jaar voor de eerste keer een fotowedstrijd met sport in beeld. Met een zoektocht naar de mooiste Helmondse sportfoto van het jaar, laten we de mooiste ingezonden Helmondse sportmomenten van 2019 nog eens terugkomen. Uit alle inzendingen heeft de vakjury (bestaande uit drie topfotografen uit Helmond) de 5 beste foto’s genomineerd.

Sport Awards Helmond

Datum: Zaterdag 1 februari 2020
Locatie: Zaal De Geseldonk, Cederhoutstraat 44, Helmond
Deuren Geseldonk open: Vanaf 19.30 uur
Sport Awards: Van 20.00 - 23.00 uur

Kijk voor meer en aanvullende informatie op de webpagina van Tribune Sportmagazine (www.tribunemagazine.nl) onder Sport Awards Helmond 2019.

Foto: De winnaars van vorig jaar. (Bron foto; Ad Vereijken, foto ID).


Dit nieuwsbericht is 300 keer bekeken

X
X