Sponsorloop door leerlingen
BSS de Vuurvogel, voor 22q11 en Opkikker

Sponsorloop door leerlingen BSS de Vuurvogel, voor 22q11 en Opkikker
Gepubliceerd op: 31 maart 2022 13:23

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond

BINNENSTAD Vorige week werd de start gegeven voor de sponsorloop. Er is dit jaar gekozen voor 2 stichtingen: Opkikker en 22q11. Het waren de leerlingen van de Basisschool de Vuurvogel aan de Prins Karelstraat, die zich hebben ingezet om geld bijeen te brengen voor de patiëntjes, die met deze vervelende 22q11-aandoening te doen hebben. Er is door de werkgroep goede doelen gekozen voor een gezin dat bekend is op de school, waarvan een van de twee kinderen de aandoening 22q11 DS heeft.

Door: Henk van Dijk

Bekendheid verkrijgen
Stichting Steun 22q11 wil meer bekendheid verkrijgen voor het 22q11-syndroom, zodat er sneller een diagnose kan worden gesteld en er meer begrip is voor kinderen, volwassenen en hun naasten. Stichting Opkikker wil gezinnen met een langdurig ziek kind van kracht voorzien. Ieder lichtpuntje, hoe klein ook, is dan superbelangrijk. Dit doen ze door het organiseren van Opkikkerdagen met bijzondere activiteiten en waar het gehele gezin ontzorgd wordt.

22Q11 is het op een na grootste syndroom
Hartafwijkingen, een gehemeltespleet, verminderde weerstand tegen infecties, epileptische aanvallen, ziekte van Parkinson, scoliose, spraak-taalproblemen, nierafwijkingen en ontwikkelings- en gedragsstoornissen waaronder ADHD, autisme, angst- en stemmingsstoornissen en schizofrenie. Mensen geboren met het 22q11.2-deletiesyndroom (22q11DS) kunnen van al deze zaken in meer of mindere mate last hebben. Eén op de 2000 mensen wordt geboren met deze afwijking in het DNA. Na het downsyndroom is 22Q11 het meest voorkomende syndroom van Nederland.

Sponsors zoeken
In de periode van veertien februari tot en met dertien maart zijn alle leerlingen op pad geweest om via sponsors gelden bijeen te verzamelen. Op maandagmorgen 21 maart zijn ze allemaal gaan hardlopen en rondjes maken in de buurt van de school om de huizenblokken van Wezelplein, als hun sportieve tegenprestatie voor alle gulle gevers. De sponsoring was niet direct per gelopen ronde, maar was een gift die in een keer werd gegeven. Het waren de leerlingen uit de laagste klas die de spits afbeten en hiermee hun beste beentje konden voorzetten. Maar de jeugdige lopers waren wel zo fanatiek, dat ze zoveel mogelijk rondjes wilden lopen, als ze zelf maar konden. Hierdoor is het een heel geslaagd sportief festijn geworden voor allemaal. Er liepen ook wel een aantal talenten voor de loopsport bij en ze maakten allemaal een sportieve strijd.

Het bijeen gebrachte geld
Het bijeen gebrachte geld is overhandigd in het bijzijn van enkele sportievelingen. Een van de jongste deelnemers mocht de cijfers, die het eindbedrag vormden, in de kantine bij elkaar zoeken en op de plaats plakken. Het was niemand minder dan Stefanie Aarts, die het mooie bedrag van € 4697,26 in ontvangst mocht nemen voor de twee stichtingen. Dit geweldig groot bedrag overtrof alle verwachtingen en een dikke duim voor al die leerlingen, die zich voor dit bedrag hebben ingezet.


Dit nieuwsbericht is 115 keer bekeken

X
X