Soroptimistclub kan hulp gebruiken bij het mozaïeken Social Sofa

Soroptimistclub kan hulp gebruiken bij het mozaïeken Social Sofa
Gepubliceerd op: 13 januari 2022 10:58

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

HELMOND Ik heb u in november laten weten dat er, in het kader van Orange the World (geweld tegen vrouwen), een speciaal project is opgestart. Er is toen de start gemaakt met het bekleden van een Social Sofa, door de Soroptimistclub Helmond-Peelland. Er is toen een enthousiaste groep dames mee aan de slag gegaan. Het blijft voor deze dames toch wel monnikenwerk om al die gekleurde mozaïekstukjes op de bank te lijmen.

Door: Henk van Dijk

Raadsleden
Ik kreeg van Ingrid, een van de vaste staf-dames, een bericht dat er twee speciale gasten zouden komen meehelpen met het bekleden van de bank. Voor mij dan natuurlijk een reden om te gaan kijken, wie die helpers dan wel waren. Bij aankomst in het atelier van de geweldige gastheer Roel Hanssen aan de Kromme Steenweg, trof ik twee bekende raadsleden. Het waren Nathalie Peijs en Jeanne Janssen, die het idee van de Social Sofa die symbool moet staan voor ‘geweld tegen vrouwen’, ondersteunen. Zij wilden graag een aandeel leveren in het mozaïek bekleden van de Social Sofa. Misschien roept dit meewerken van hen aan deze Social Sofa, door deze dames uit de gemeenteraad, nog andere vrouwelijke raadsleden op hun aandeel te leveren aan deze Social Sofa.

Soroptimistclub kan hulp gebruiken bij het mozaïeken Social SofaF | Henk van Dijk


Klaar zijn
Navraag bij de organisatie over het tijdstip waarop de Social Sofa klaar moet zijn, leverde de datum van 8 maart op. Op deze datum is het de internationale vrouwendag en daarom moet hij dan klaar zijn. Er zal dus doorgewerkt moeten worden, in die twee maanden die er nog maar te gaan zijn. Er kan niet elke dag aan gewerkt worden, omdat de vrijwilligers die er mee bezig zijn ook nog andere dingen te doen hebben. Er komen ook regelmatig mensen langs die aan het wandelen zijn en zien dat er daar binnen iets gebeurt. Om zich te overtuigen van wat het is, komen ze toch maar eens even door het raam kijken. Als ze dan zien wat de dames aan het doen zijn en hoe mooi het zal gaan worden, steken ze hun duim op bij vertrek ter aanmoediging. De bijgaande reportage laat u zien, hoever de plakwerkzaamheden aan de Social Sofa zijn gevorderd.


Dit nieuwsbericht is 319 keer bekeken

X
X