Soroptimistclub Helmond-Peelland doet mee aan Orange the World 2022

Gepubliceerd op: 25 november 2022 11:51

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

HELMOND/REGIO

Soroptimistclub Helmond-Peelland is medestander in de strijd tegen geweld tegen vrouwen en sluit zich aan bij de internationale campagne Orange the World. Daarom kleuren vanaf 25 november diverse gebouwen in de Peelregio oranje, en wappert aan verschillende gebouwen de Orange the World-vlag.

In Helmond wordt op 25 november de vlag gehesen bij het gemeentehuis, door Burgemeester Blanksma om 11.00 uur. Daarnaast worden onder andere de bedrijfspanden van Kuijpers Installatie, AAE en Remat oranje aangelicht tussen 25 november en 10 december.

Trapped
Naast het hijsen van de vlag en het oranje aanlichten van (bedrijfs)panden vragen we ook aandacht voor het onderwerp door u te attenderen op de dansvoorstelling Trapped. Hierin wordt de problematiek van huiselijk geweld en partnergeweld op een mooie maar ook aangrijpende wijze in dans vertaald.

Love shouldn’t hurt. En wat als je van iemand houdt? Wat als je zielsveel om iemand geeft? Dan neem ja al zijn slechte kanten toch? Dan kom je er toch samen uit? De spanning schiet door de kamer als David de deur achter hem en zijn vrouw dichtgooit. Chloé staat als bevroren voor het rode bankje dat ze nog samen in de woonkamer hebben gezet. David kijkt haar strak aan. Wie denkt ze wel dat ze is!

Jaarlijkse Orange the World campagne
Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45 procent van de vrouwen en meisjes. Om daar aandacht voor te vragen is 25 november door de Verenigde Naties benoemd als de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Op deze dag start de jaarlijkse campagne Orange the World, tegen geweld tegen vrouwen. De campagne duurt tot 10 december, en de tussenliggende dagen zijn de wereldwijde ‘16 Dagen van Actie tegen Geweld tegen Vrouwen’.


Dit nieuwsbericht is 57 keer bekeken

X
X