Snelfietspad en Zwaaikombrug geopend

Gepubliceerd op: 4 december 2020 12:44

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond: Het snelfietspad van Helmond naar Eindhoven en daarmee ook de Zwaaikombrug, zijn afgelopen maandagmiddag geopend. De openingshandelingen werden onder zeer koude omstandigheden verricht door wethouder Antoinette Maas, Erwin Ploegmakers van aannemersbedrijf Ploegmakers uit Vinkel en Henry Gerlings van Heijmans.

Gezien het coronatijdperk mochten er een maar minimaal aantal mensen bij deze ceremonie protocollair aanwezig zijn.  Dit traject moet uiteindelijk de snelle fietsverbinding gaan vormen met het centrum van Eindhoven als de gemeente Eindhoven hun gedeelte ervan eind 2021 klaar heeft.

In de buurt van de nieuwe Zwaaikombrug was vroeger ook al een brug over de Zwaaikom: de huidige plas water die er nog altijd is. Deze brug, de Trambrug lag er er om de tram zijn route over de Zuid Willemsvaart te kunnen laten rijden. Hij is echter in mei 1940 door de Nederlandse militairen opgeblazen om de doortocht van de Duitse bezetter te stuitten.  

Hopelijk zal dit fietspad, waarvan ook voetgangers gebruik kunnen gaan maken, veel gebruikt gaan worden. Er is een gedeelte van het fietspad- Zwaaikombrug,  aan de kant van de Vlisco, onderscheidenlijk zwart gemaakt voor de voetgangers.

Tekst en Foto: Henk van Dijk


Dit nieuwsbericht is 122 keer bekeken

X
X