Sleutel uitgereikt aan eerste nieuwe bewoners, plan ‘De Staalmeesters’

Gepubliceerd op: 7 juni 2018 10:05

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Mierlo-Hout, Voorpagina

Mierlo-Hout: Het bedrijf Munsters Metaal van de gebrs. Cor en Jan Kroon, is een begrip in Mierlo-Hout. Toen het bedrijf verhuisde naar een nieuw pand aan de Heeklaan, werd het leegkomende terrein aan de Houtse Parallelweg ontwikkeld voor nieuwbouw.
Waar jarenlang Munsters Metaal met passie en gedrevenheid kwaliteitsprodukten had vervaardigd, ontwikkelde men vanaf 2009, met dezelfde beleving en aandacht voor kwaliteit het projekt ‘De Staalmeesters’. Makelaar Mario Geerts begeleidde de verkoop en het project werd uiteindelijk volledig verkocht. 39 Woningen werden gerealiseerd door Bouwbedrijf Rooijakkers (Mierlo-Hout) en Bouwbedrijf van Gerven (Mierlo).
En zodoende werden de eerste 3 woningen op woensdag 6 juni j.l. opgeleverd aan de nieuwe bewoners. Meer dan 9 jaren zat er tussen het plannen smeden en de uiteindelijke nieuwbouw.

De eerste nieuwe bewoners (fam. van den Heuvel, fam. Akkourt en fam. Wilbers), ex-wethouder Frans Stienen, makelaar Mario Geerts en ‘bouwpastoor’ Cor Kroon op de foto voor de nieuwe huizen. (foto Eric van der Putten).

Inmiddels ex-wethouder Frans Stienen van Helmond, memoreerde in zijn woord, dat het plan in de crisistijd was ontwikkeld en prees de volhardendheid van ‘bouwpastoor’ Cor Kroon. Meermalen kwam Cor bij hem als wethouder op bezoek om de plannen en voortgang te bespreken. En als wethouder Frans met de trein lang het plan kwam, zag hij in die jaren hoe e.e.a. vorderde.
Nu reikte hij graag met trots, de sleutels uit aan de eerste 3 nieuwe bewoners (fam. Van den Heuvel, fam. Akkourt en fam. Wilbers). En wenste hen veel geluk en succes met hun nieuwe woningen. Inmiddels is het complete plan bijna gerealiseerd en men mag daar trots op zijn. Een oud stuk industrie grond is omgetoverd in een mooi bouwplan van 39 woningen, een aanwinst voor Mierlo-Hout dat zeker.


Dit nieuwsbericht is 1071 keer bekeken

X
X