Sintactie voor ALS

Gepubliceerd op: 25 oktober 2020 12:03
Gewijzigd op: 23 oktober 2020 12:03

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen
Gepubliceerd in: Voorpagina,

Helmond: Acht jaar zet stichting Ledro4life zich in voor de vreselijke ziekte ALS. De oprichters van de stichting, Ben en Christel Beckmann, verloren in december 2012 hun lieve vriend Giorgio Briga aan ALS. Zij hebben van dichtbij meegemaakt wat deze ziekte met iemand doet. Dit konden zij niet zomaar los laten en wilden hier graag iets voor doen.

In drie maanden tijd hebben zij stichting Ledro4life opgezet. De naam Ledro4life, komt van het gebied waar Giorgio vandaan komt, Valle di Ledro. In 2013 hebben zij ook de eerste editie van Ledro4life in Italië gerealiseerd. Met 25 deelnemers, een aantal vrijwilligers en vrienden in Italië, is het gelukt om er een bijzondere dag van te maken. Op de mountainbike en wandelend hebben zij de bergen van Ledro getrotseerd. Nu, acht jaar verder, hebben ze in Italië zes edities van ledro4life gehad.

Met alle ziel en zaligheid organiseert de stichting allerlei acties om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek en dromen waar te maken voor ALS patiënten. Zo hebben ze een droom waargemaakt voor Ciska, 47 jaar. Zij wilde nog een keer met haar familie naar de bergen in Oostenrijk om haar dochter van de piste te zien skiën. Uiteindelijk hebben we het voor elkaar gekregen dat ze met een speciale ‘zitski’ zelf nog de berg af kon skiën.

De strijd naar ALS is nog niet klaar. In Nederland gaan ze door om de ziekte de wereld uit te helpen of verlichting te geven aan ALS patiënten of dromen waar te maken.

Sintactie

Ieder jaar heeft de stichting een we onze Sintactie. Zij verkopen al jaren heerlijke speculaaspoppen en chocoladeletters in melk en puur voor een mooi prijsje. Veel bedrijven weten de stichting inmiddels te vinden om voor hun klanten en/of personeel een aardigheidje te kopen en zo ons doel te steunen, maar ook particulieren kopen bij ons voor familie, buren of vrienden.

De speculaaspoppen van 500 gram zijn verpakt in een mooie doos en de luxe chocoladeletters 225 gram in melk of puur zijn voorzien van een Sintje. Als je ze eenmaal geproefd hebt, wil je niet meer anders.

Zeker in deze bizarre tijd is het fijn om je werknemers, collega’s, vrienden of familie een aardigheidje te schenken. Voor meer informatie kun je contact opnemen via info@ledro4life.eu

De Helmondse Jan en Hetty van Veghel zetten zich de laatste jaren in als vrijwilliger en proberen ook zoveel mogelijk speculaaspoppen en chocoladeletters te verkopen om geld op te halen voor ALS. Ook willen ze graag in contact komen met mensen die te maken hebben met ALS en die behoefte hebben aan ondersteuning of directe hulp.

Mocht je iets meer willen weten over deze Stichting of wil je meer informatie bel dan met: Jan van Veghel via 06- 21 22 23 69 of Hetty van Veghel 06- 25 03 78 28 of mail: jan@vanveghelbeheer.nl of hetty@vanveghelbeheer.nl


Dit nieuwsbericht is 290 keer bekeken

X
X