September 2021 in het Annatheater

September 2021 in het Annatheater
Gepubliceerd op: 27 augustus 2021 9:39

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Gepubliceerd in: Suytkade, Voorpagina

Vanaf 22 september: Gratis proeflessen Jeugdtheaterschool Annatheater

HELMOND Speel je thuis weleens dat je een popster, een held of de baas van de wereld bent? Kom dan eens in het theater toneelspelen! Vanaf woensdag 22 september beginnen de cursussen op onze Jeugdtheaterschool weer.

Op het toneel kun je van alles beleven. Je fantasie gebruiken om allerlei spannende, gekke en onverwachte situaties te beleven. Het is niet alleen ontzettend leuk om toneel te spelen, je leert ook nog een heleboel. In de acteerlessen werk je aan je houding, stem en verbeelding. Je vermogen om samen te werken, te presenteren en je fantasie worden verbreed. In alle groepen krijgen kinderen en jongeren onder de enthousiaste begeleiding van theaterdocent Lavínia Germano professionele acteerlessen.

Doe je mee? Kom gratis en vrijblijvend een proefles volgen. De lessen worden vanaf 22 september op woensdagen en donderdagen gegeven. “Op het toneel kan alles, hoe gek of ongeloofwaardig het ook is! Met de beste acteerprestatie, het mooiste decor en het prachtigste licht voel ik me een superster.” (Evi, 14 jaar)

Meer informatie: laviniagermano@annatheater.nl of bel: 06 – 44 36 92 88.
Voor lestijden: www.annatheater.nl
rubriek Jeugdtheaterschool

Zaterdag 18 september: Huibert-Jan van Roest - Nergens recht op (try-out)
Gelijk krijgen vindt Huibert-Jan het mooiste dat er is. Hij vindt dat zelfs zo mooi, dat het hem eigenlijk niks meer uitmaakt of het wel zijn eigen gelijk is. In zijn voorstelling ‘Nergens recht op’, staat Huibert-Jan van Roest stil hoe hij – misschien wel tegen wil en dank – belandde in een advocatentoga. Was het zijn voorliefde voor het debat? Of toch gewoon zijn kakkernaam. In zijn voorstelling gaat Huibert-Jan in debat met zichzelf, en fileert hij genadeloos zijn eigen meningen totdat er niets meer van overblijft. Heeft hij of het publiek dan nog ergens recht op? In ieder geval op een avondje hard lachen.

September 2021 in het Annatheater


Huibert-Jan won verschillende debatkampioenschappen, werd al op jonge leeftijd advocaat-partner, maar hing zijn toga aan de wilgen om zijn passie comedy na te streven. Met succes: in 2019 won Huibert-Jan het Leeuwarder Cabaret Festival. Zijn juryrapport: “Verhalend erg sterk. Huibert-Jan zette een mooi rond verhaal in zijn optreden neer. Hij heeft een goede uitstraling op het podium, was erg grappig, en de jury vond het fijn en verfrissend een inhoudelijk sterk programma te zien. De jury zou dit programma graag zien als volwaardig avondvullend programma met misschien her en der iets meer uitstapjes naar de actualiteit.” Meer informatie: www.grappigezaken.nl.
datum: zaterdag 18 september
aanvang: 20.15 uur
entree: € 15,00
kaarten: www.annatheater.nl
informatie kaartverkoop: 06 – 28 10 43 33

Zaterdag 25 september 2021: Ronald Smink - Bei sein ist mitmachen (try-out)
Ronald Smink is een vlees-geboren stripfiguur, met zijn absurde humor en zijn surrealistische kijk op de wereld is dit een voorstelling die geen moment verveelt. In deze voorstelling krijg je een exclusief kijkje in het hoofd van deze bizarre Fries. Ronald ziet zijn eigen hoofd als een zolder waarop dozen liggen opgeslagen met absurde gedachten, herinneringen, angsten, dromen en recepten voor bami. Een aantal jaar geleden is Ronald verhuist naar de Randstad. Hierdoor zijn er heel wat nieuwe dozen bij hem op zolder komen te staan. Ga mee met de ruimtereis door het hoofd van deze energieke cabaretier, langs Friese strippers, vrijgezelle vrouwen van boven de 30, opgezette dieren en nicotine-Tukkers. Kortom Ronald's bizarre reis naar liefde en geluk.

September 2021 in het Annatheater


Ronald heeft het Groninger Studenten Cabaret Festival gewonnen, op Lowlands gespeeld en stond met zijn programma Out of the Box op Videoland. Sinds 2018 is Ronald een van de vaste comedians van het Utrechts Comedy-collectief het Comedyhuis. Verder is Ronald oprichter van de Comedytunes Comedynights. Leeuwarder Courant: “Naarmate Smink zich in zijn verhalen laat gaan ontstaan er absurdistische juweeltjes, als een bever-roosterende indiaan op de ringweg van Antwerpen.”
Regie: Silvester Zwaneveld
datum: zaterdag 25 september
aanvang: 20.15 uur
entree: € 15,00
kaarten: www.annatheater.nl
informatie kaartverkoop: 06 - 28 10 43 33

Verwacht in oktober Assepoester door Anna Producties
Regie: Lavínia Germano
Data: zaterdag 9, zondag 10, vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 oktober 2021
tijden vrijdag en zaterdag: 19.30 uur, zondag: 15.00 uur
Entree: kinderen/jongeren tot 18 jaar
€ 6,00, volwassenen € 10,00
Kaarten: www.annatheater.nl
Informatie kaartverkoop :
06 – 28 10 43 33

Het Annatheater ligt op 1 minuut loopafstand van het NS-station Helmond.
Het adres is Floreffestraat 21a,
Helmond. Telefoon: 0492 - 475 255
info@annatheater.nl
www.annatheater.nl


Dit nieuwsbericht is 329 keer bekeken

X
X