September 2018 in het Annatheater

Gepubliceerd op: 14 augustus 2018 9:47

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Gratis proeflessen Jeugdtheaterschool Annatheater op 5 en 6 september

Op het toneel kun je van alles beleven. Je fantasie gebruiken om allerlei spannende, gekke en onverwachte situaties te beleven. Het is niet alleen ontzettend leuk om toneel te spelen, je leert ook nog een heleboel. In de acteerlessen werk je aan je houding, stem en verbeelding. Je vermogen om samen te werken, te presenteren en je fantasie worden verbreed.
In alle groepen krijgen kinderen en jongeren onder de enthousiaste begeleiding van theaterdocent Lavínia Germano professionele acteerlessen.
Doe je mee? Kom gratis en vrijblijvend een proefles volgen. De lessen worden vanaf 5 september op woensdagen en donderdagen gegeven.


Meer informatie: laviniagermano@annatheater.nl of bel: 06-44369288.
Voor lestijden: www.annatheater.nl rubriek Jeugdtheaterschool


Zaterdag 22 september: Goed is Goed producties met “Met Open Ogen”

Het is zo absurd dat je het een slechte grap lijkt: je stuurt een groepje vrijwel onbewapende VN militairen een oorlogsgebied in en je hoopt dat ze alleen met hun aanwezigheid een etnische zuivering kunnen voorkomen. Was het maar een grap.
Van 1992 tot 1995 diende het Nederlandse leger onder de vlag van de VN tijdens de oorlog in Bosnië en Herzegovina. Alhoewel de beelden van deze gruwelijke oorlog elke avond het journaal haalden, besloot de Nederlandse regering toch een vredesmacht te sturen die nog geen vlieg dood kon en mocht slaan.
In Met Open Ogen vertellen drie Bosnië veteranen over de gruwelijke oorlog waar ze getuige van zijn geweest en over de problemen die ze bij thuiskomst ondervonden.

tekst en regie: Boy Jonkergouw
spel: Heleen van Doremalen, Antoon van de Wiel, Prisca van der Mullen, Raymond Braat, Stephan Mertens
entree: € 16,00
kaarten: www.annatheater.nl
aanvang: 20:30 uur

Zie ook www.annatheater.nl voor het artikel in het Brabants Dagblad.

Vanaf zaterdag 29 september speelt Jeugdtheaterschool Annatheater 5 keer “As You Like It”, naar Shakespeare

Ware liefde, zoete liefde, bittere liefde, verboden liefde, nep-liefde, liefde om hogerop te komen, onmogelijke liefde, kalverliefde, verliefd zijn op de verkeerde en je kapot schamen: Shakespeare wist precies wat een ramp de liefde is als je jong bent. Het is niet te doen. Liefde maakt blind, liefde veroorzaakt uiterste stress, liefde dwingt ons te laten zien wie we zijn achter de maskers … we kunnen er eigenlijk maar beter niet aan beginnen. Maar: ze doen het toch. Negen moedige jongeren van de Jeugdtheaterschool Annatheater spelen As You Like It, een hardvochtige en hilarische komedie over jong en verliefd zijn.

Reacties op onze laatste voorstelling “Young Hearts”:
Pieter Hoes (oud-docent Toneelacademie Maastricht)
“Een prachtig vormgegeven, waarachtig en authentiek gespeelde voor-stelling over en door tieners voor ons allemaal !!!"

Marcel Schmeits (voormalig consulent theater Noord Brabant):
“Young Hearts is een feest van herkenning, van emoties zeker, maar ook van weldadige ontspanning. Want er valt veel te lachen. En dat kan omdat Young Hearts goed theater is, dat drijft op de onontbeerlijke elementen van inleving, discipline, strakke vormgeving en muzikaliteit, en bovenal samenspel.”

regie: Lavínia Freitas Vale Germano
spel: Pepijn van den Berg, Rubén-Fernando Vargas Domínguez, Bart de Groot, Eva van Hemert, Fenne Kusters, Enna Milicevic, Joey Strijbosch, Floris Udink en Mosa Veldhuizen
data voorstellingen: zaterdag 29 en zondag 30 september, vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 oktober
aanvang: vrijdag en zaterdag: 19.30 uur, zondag 15.00 uur
entree: kinderen/jongeren € 8,00, volwassenen € 10,00
kaarten: www.annatheater.nl

Het Annatheater ligt op 1 minuut loopafstand van het NS-station Helmond.
Het adres is Floreffestraat 21a, Helmond. Telefoon: 0492-475255
info@annatheater.nl ; www.annatheater.nl

Dit nieuwsbericht is 699 keer bekeken

X
X