Sempre Legato – Altijd Verbonden

Sempre Legato nieuw gemengd koor
Gepubliceerd op: 29 mei 2021 11:00
Gewijzigd op: 27 mei 2021 10:36

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Voorpagina

HELMOND Terwijl veel mensen uitkijken naar de volgende versoepelingen in het sociale leven, heeft een groep enthousiaste koorzang-liefhebbers de stoute schoenen aangetrokken en wil samen een nieuw gemengd koor oprichten.

Veel mensen hebben het gemis van activiteiten in verenigingsverband gemist en veel bestuurders willen hun leden weer graag die activiteiten aanbieden die bij hun vereniging/club passen. Die activiteiten waarvoor mensen gekozen hebben om ze in hun vrije tijd samen met anderen te doen en daar plezier aan te beleven. Wat muziek maken betreft: samen muziek maken en beleven is het uitgangspunt van alle personen die bij een harmonie, fanfare, een koor of een band betrokken zijn en daar in hun vrije tijd genieten; zowel tijdens het repeteren als bij uitvoeringen voor publiek. Koningin Maxima heeft het in haar initiatief voor muziek in het basisonderwijs nadrukkelijk aangegeven: muziek maken/zingen, dat doe je samen! Dat is precies hetgeen de initiatiefnemers voor ogen hebben met het nieuwe koor.

De enthousiastelingen hebben het koor in oprichting een toepasselijke naam gegeven: Sempre Legato – Altijd Verbonden. Verbonden zowel in het muzikale gebeuren van de verschillende partijen in een koor, als van ook de sociale verbondenheid binnen het koor. Men richt zich op potentiële zangers en zangeressen uit Helmond en omringende plaatsen. Koorervaring is geen vereiste; enthousiast samen zingen en koorwerken ten gehore brengen is het uitgangspunt en de groep richt zich hierbij op de groep dames en heren in de leeftijd van 35 tot 55 jaar (jonger kan natuurlijk ook altijd).

Samen met de nog aan te stellen dirigent zoeken we naar een passend repertoire van lichte klassieke muziek en daarbij zal operamuziek naast muziek van over de hele wereld wellicht aan de orde zijn: van het Slavenkoor van Verdi tot I am Australian van de Seekers, van het Ave Verum van Mozart tot de Slavische muziek van Bortnjanskis ‘Kol Slaven nasj’.

Voor die lezers die denken ‘dat lijkt me wel wat’ of ‘daar wil ik meer van weten’ wat praktische informatie die op korte termijn ook te vinden zal zijn op www.semprelegato.nl. De repetities zijn gepland op maandagavond van 20.00 – 22.15 uur in een nog nader te bepalen locatie. Alle dames en heren die via de website informatie hebben ingewonnen worden eind mei/begin juni persoonlijk benaderd. Op maandagavond 28 juni 2021 vindt er om 20.00 uur een informatieavond plaats in de Rembrandtzaal van Hotel Lambert – Kerkstraat te Helmond. Samen met alle koormensen hopen we dat medio september de repetities kunnen beginnen en een groep enthousiaste en nieuwsgierige zangers/zangeressen kan gaan genieten van samen zingen en koorwerken inoefenen. Zing jij ook je partij mee? We horen graag van je!


Dit nieuwsbericht is 65 keer bekeken

X
X