Scouting Rijpelberg naar de Nationale Kinderherdenking

Gepubliceerd op: 12 mei 2023 13:56

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Gepubliceerd in: Rijpelberg, Voorpagina

RIJPELBERG De Gieren (een van de welpengroepen 7 tot en met 11 jaar) van Scouting Rijpelberg zijn op 4 mei naar de Nationale Kinderherdenking in Madurodam geweest. Hier deden ruim 600 welpen vanuit heel Nederland aan mee.

Begin maart kregen we vanuit Scouting Nederland een mail om je groep hiervoor aan te melden. Omdat de Gieren maar een klein groepje is, waren we in eerste instantie uitgeloot voor deelname. Ongeveer 1,5 week voor de herdenking werden we benaderd of wij alsnog mee wilden gaan, er waren op het laatste moment een aantal plekjes in de bus vrijgekomen.

Na een kort bezoek aan Madurodam, zijn we naar het strand gegaan. Hier werd er kort verteld wat herdenken is en voor wie we ‘s avonds stil zijn. Ook hebben we op het strand mooie herdenkingsstenen gemaakt, die we ‘s avonds bij een monument konden leggen.

's Avonds volgde dan daadwerkelijk de herdenking. Omdat deze herdenking speciaal gericht is op kinderen, werd alles gepresenteerd door kinderen. Nadat het taptoesignaal werd gespeeld, was er hier ook 2 minuten stilte. Alle kinderen waren muisstil. Na het Wilhelmus volgde een stille tocht door Madurodam. Het was voor iedereen een speciale dag om mee te mogen maken.


Dit nieuwsbericht is 124 keer bekeken