SchuldHulpMaatjes Helmond aan de slag!

Gepubliceerd op: 5 december 2018 14:50

Nieuwsbericht door: Christel Sanders

Helmond: Na een aanloop die startte in het voorjaar van 2015 met het initiatief van de Protestantse Gemeente te Helmond om “voor SchuldHulpMaatje te gaan” is de Helmondse tak van deze landelijke vereniging nu echt actief!
Samen met de Helmondse Damiaanparochie en de Lambertusparochie is SchuldHulpMaatje Helmond opgericht. Deze 3 kerken geven ook financiële ondersteuning, net als het Kansfonds en de gemeente Helmond.

Na een gedegen voorbereiding zijn de coördinator en 3 maatjes, allen vrijwilligers, getraind en officieel gecertificeerd om aan de slag te gaan: het ondersteunen van mensen die in financiële problemen zitten of dreigen te komen. Zij zijn een soort coach die naast de cliënt staat om orde op zaken te stellen en te helpen bij het vinden van de juiste hulp. Daarbij geven zij een gevoel van vertrouwen dat er iemand naar ze omkijkt.

SchuldHulpMaatje Helmond werkt samen met andere welzijnsorganisaties. Deze kunnen cliënten verwijzen, maar mensen die hulp nodig hebben kunnen zich ook zelf aanmelden via de website van SchuldHulpMaatje Helmond.
Dat er behoefte is aan deze vorm van hulp moge duidelijk zijn. Al vóórdat het officiële lidmaatschap van de Landelijke vereniging in is gegaan hebben zich cliënten aangemeld. De coördinator voert een intakegesprek met hen, waarna de cliënt aan een van de drie maatjes wordt gekoppeld.

SchuldHulpMaatje Helmond is nu officieel lid van de landelijke Vereniging SchuldHulpMaatje Nederland.
Woensdagmiddag 28 november reikte wethouder Erik de Vries van Sociale Zaken, Armoedebeleid en Stedelijk Beheer in de pastorie van de Trudokerk bij wijze van officiële oprichting aan de maatjes en coördinator hun “certificaat van bekwaamheid” uit.
Frans Schmit van de landelijke Vereniging SchuldHulpMaatje overhandigde het certificaat van lidmaatschap aan Ed Heinen, voorzitter van de Helmondse afdeling.

Zoekt u hulp, of hebt u interesse om maatje te worden? Op de website www.schuldhulpmaatje.nl kunt u alle informatie vinden.

Foto: Claartje Majoor

Dit nieuwsbericht is 295 keer bekeken

X
X