Schrijfmarathon voor Amnesty

Gepubliceerd op: 7 december 2019 13:55
Gewijzigd op: 5 december 2019 13:59

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Centrum: Ook dit jaar organiseert Amnesty afdeling Helmond  weer een schrijfmarathon. Op 7 december vindt in de bibliotheek van Helmond de schrijfmarathon plaats.

De schrijfmarathon is de grootste brievenschrijfactie ter wereld. Iedereen kan komen schrijven. Dit jaar zal burgemeester Blanksma om 11.00 uur de schrijfmarathon aftrappen. Ook zullen er op de dag zelf optredens zijn van cursisten van het kunstkwartier.

Op de site van Amnesty kun je lezen voor welke personen er dit jaar geschreven wordt. Vorig jaar werd de schrijfmarathon heel goed bezocht en het was leuk om te ervaren dat er ook mensen waren die toevallig in de bibliotheek waren en spontaan mee gingen schrijven. Goed om te weten dat door het massale schrijven ook vorig jaar weer een aantal gevangenen zijn vrij gekomen.

De schrijfmarathon is in de benedenzaal van de bibliotheek en van 11.00 tot 16.30 uur kunt u mee komen schrijven.  De voorbeeldbrieven, de pennen en het papier liggen klaar.

Op zondag zet Lokaal 42 z’n deuren open. Van 14.00 tot 19.00 kun je er kaarten schrijven. Er is soep voor het goede doel. Vanaf 17.00 uur is er muziek van Jim Bows and the flycatchers


Dit nieuwsbericht is 208 keer bekeken

X
X