Schilder van licht & lijnen

Schilder van licht & lijnen Pauline van Buringen Landgoed Leonardus
Gepubliceerd op: 9 april 2021 12:00
Gewijzigd op: 8 april 2021 10:59

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Gepubliceerd in: Helmond-Noord, Voorpagina

Pauline van Buringen is artist in residence op Landgoed Leonardus

HELMOND Van 9 tot en met 30 april is Pauline van Buringen onze gastkunstenaar in de Artist in Residence op Landgoed Leonardus. Pauline woont en werkt in Amsterdam. Zij laat zich de komende weken inspireren door de Helmondse Leonardusbuurt.

Schilder van licht & lijnen Pauline van Buringen Landgoed LeonardusV.l.n.r.: Must Travel light, Loutraki Geraniums en Immer Wieder Bauhaus | Pauline van Buringen

Architectuur is een vaak terugkerend onderwerp in het werk van deze schilder ‘van licht & lijnen’. De interesse tijdens haar verblijf in de Leonardusbuurt, ligt bij het karakter van deze jaren ’30 woningen, met hun reflecties, zichtlijnen, licht en schaduw. Pauline schildert zowel buiten, naar waarneming, als binnen. Haar professionele achtergrond ligt in de grafische- en reclamewereld. Hierdoor wordt er veel aandacht besteed aan vlakverdeling. Door sterk in te zoomen op een onderwerp, wordt de vlakverdeling als het ware het onderwerp. Tijdens haar laatste week in Helmond, van maandag 26 tot en met vrijdag 30 april, bent u tussen 14.00 uur en 17.00 uur van harte welkom om het gemaakte werk van Pauline te bekijken. Uiteraard houden we hierbij rekening met de coronamaatregelen.

Adres: Bij de Populieren 1,
5701 WX Helmond.
Voor contact en/of een impressie:
www.vanburingen-art.nl of

mail air.helmond@gmail.com


Dit nieuwsbericht is 129 keer bekeken

X
X