Ruilwinkel opent binnenkort weer haar deuren

Gepubliceerd op: 21 mei 2020 14:27
Gewijzigd op: 20 mei 2020 12:38

Nieuwsbericht door: Mandy Meeuwsen

Helmond: Door de coronacrisis was de winkel een aantal weken helemaal gesloten. In die tijd is er goed nagedacht over de wijze waarop klanten geholpen kunnen worden, met inachtneming van de anderhalve meter die vereist is. Een voorwaarde is dat er minder mensen tegelijkertijd in de kleine ruimte aanwezig mogen zijn en er kunnen voorlopig slechts 5 artikelen per keer worden ingeleverd.

De Ruilwinkel is een plek waar spullen geruild kunnen worden. Er wordt niet betaald met euro’s maar met punten. Mensen kunnen punten verdienen door spullen die ze over hebben naar de Ruilwinkel te brengen. Het gaat om goed onderhouden spullen van kleding tot serviesgoed en van boeken tot elektrische apparaten.

Normaal kunnen er ook diensten geruild worden voor punten maar de diensten die voor de coronacrisis werden aangeboden, zoals de fietsreparaties, kledingreparaties en de kapper, gaan voorlopig nog niet van start. Actuele informatie hierover is te vinden op ruilwinkelhelmond.nl.

Iedereen kan gratis lid worden. De Ruilwinkel is een activiteit van Humanitas Helmond en wordt grotendeels gerund door vrijwilligers.


Dit nieuwsbericht is 156 keer bekeken

X
X