Rolstoel-driedaagse Savant-Alphonsus

Gepubliceerd op: 28 april 2023 9:42
Gewijzigd op: 28 april 2023 9:47

Nieuwsbericht door: Weekkrant de Loop Helmond
Gepubliceerd in: Mierlo-Hout, Voorpagina

MIERLO-HOUT In samenwerking met Hart voor het Hout en het Gilde Sint Antonius Abt wordt dit jaar de eerste Alphonsus rolstoel-driedaagse georganiseerd.

Het programma:

Woensdag 3 mei:       route Alphonsus – het Gilde – Alphonsus

Donderdag 4 mei:      route Alphonsus – Dahliatuin – Alphonsus

Vrijdag 5 mei:             route Alphonsus – Pastorietuin – Alphonsus

De vertrektijd is voor iedere avond 17.30 uur. De afstanden zijn 4 tot 5 kilometer. Bij het Gilde, Dahliatuin en Pastorietuin is er een korte pauze. Verwachte aankomst bij Alphonsus tussen 19.00 en 19.30 uur.

De totale groep zal bestaan uit maar liefst 30 rolstoelgebruikers en 30 begeleiders die worden onderverdeeld in 4 kleinere groepen in verband met de veiligheid. De begeleiders zijn afkomstig van de Alphonsus wandelgroep, Hart voor het Hout, het Gilde Sint Antonius Abt en vrijwilligers.

Het was een grote wens van Jolande van de Wiel, welzijnscoördinator Savant-Zorg locatie Alphonsus om deze rolstoel-driedaagse te organiseren. Maar jammer genoeg had zij te weinig mankracht om dit evenement te kunnen organiseren. Maar met de hulp van Hart voor het Hout en van het Gilde Sint Antonius Abt kan haar wens in vervulling gaan.

Het moet op de drie avonden natuurlijk wel mooi en droog weer zijn omdat het niet verantwoord is om met rolstoelgebruikers door de regen te baggeren, dus allemaal duimen voor mooi weer. Komen ze bij u door de straat, juich ze dan maar enthousiast toe. Zoals gezegd, de groepen liggen wel enkele minuutjes uit elkaar.

Op de vrijdagavond rekenen we op voldoende publiek bij Alphonsus, die een mooie erehaag vormen en alle rolstoelgebruikers op enthousiaste wijze inhalen.

De organisatie is er klaar voor.


Dit nieuwsbericht is 317 keer bekeken